“Σε μια συγκαλυμμένη προσπάθεια να «φακελώσει» τους φοιτητές του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε ο πρόεδρος του τμήματος, κ. Θεοχάρης Αθανασιάδης”.


Αυτό υποστηρίζει ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θ. Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας.


Όπως καταγγέλλει ο κ. Καράογλου, στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, “ο παραπάνω πανεπιστημιακός, ο οποίος τυγχάνει να είναι σύμβουλος του κ. Γαβρόγλου, αλλά και μέλος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, διενεργεί άτυπο… δημοψήφισμα με πρόσχημα τις φοιτητικές εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένα, στο δεύτερο θέμα των εξετάσεων ρωτά τους φοιτητές του εάν μπορούν να παρουσιάσουν τις βασικές ρυθμίσεις αυτής της Συμφωνίας, ποια είναι η προσωπική τους άποψη για αυτήν και αν θα μπορούσαν να αντλήσουν στοιχεία και επιχειρήματα από την ιστορία προκειμένου να υποστηρίξουν την άποψή τους”.


Πάντως ο βουλευτής παραδέχεται πως ο καθηγητής διευκρίνισε πως όσοι επιλέξουν να απαντήσουν το δεύτερο θέμα δεν θα αξιολογηθούν για το αν θα ταχθούν υπέρ ή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά για την ικανότητά τους να υποστηρίξουν πειστικά και με επιχειρήματα τις θέσεις τους. Προσθέτει, βέβαια, “όσοι επέλεξαν να τοποθετηθούν επί του συγκεκριμένου ερωτήματος ανησυχούν ότι θα «φακελωθούν» από τον Πρόεδρο του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων για μελλοντικές τους βαθμολογήσεις”.


Στην Ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Καράογλου επισημαίνει ότι “στις διαλέξεις που έχει δώσει κατά καιρούς, ο συγκεκριμένος πανεπιστημιακός έχει αποκαλέσει «εθνικίστρια» την Πηνελόπη Δέλτα και «τοκογλύφο» τον στρατηγό Μακρυγιάννη”.


Ο κ. Κάράογλου ρωτά τον υπουργό, μεταξύ άλλων για το τι εξυπηρετεί το συγκεκριμένο θέμα στην παρούσα χρονική συγκυρία, δεδομένου ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε ελάχιστα 24ωρα πριν τις εξετάσεις;