Απίστευτη άποψη από τη δημοτική σύμβουλο της Ανοικτής Πόλης (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) της Μαρίας Αγαθαγγελίδου, για την Αγιορείτικη Εστία του δήμου Θεσσαλονίκης:



Κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, όταν αναγνώστηκε το θέμα της έγκρισης του προϋπολογισμού, η κ. Αγαθαγγελίδου ζήτησε το λόγο και, μεταξύ άλλων, αφού υποστήριξε πως το μέγαρο Νεδέλκου, όπου στεγάζεται η Εστία θα μπορούσε να γίνει σχολείο και να μην παραχωρείται κι αφού επισήμανε ότι “εκεί δουλεύουν υπάλληλοι του δήμου και τους δίνουμε και κάθε χρόνο 150.000 ευρώ”, πρόσθεσε.


“Τι είναι η Αγιορείτικη Εστία; Ένα μπακάλικο είναι”! Με την αντίδραση άλλων δημοτικών συμβούλων, μεταξύ των οποίων και του μέλους του δ.σ. της Εστίας, συμβούλου των “Εντάξει” (Νέα Δημοκρατία) Στέφανου Γωγάκου, πρόσθεσε: “Μπακάλικο με την έννοια ότι εκεί πωλούνται πράγματα”…


To θέμα με το… μπακάλικο συνεχίστηκε κι αργότερα, όταν πήρε το λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Είπε πως η σχέση με την Εστία έχει ορισθεί από σύμβαση που έχει υπογραφεί από την προηγούμενη διοίκηση και πως θα ήταν καλό να προταθεί “και να δουλέψουμε όλοι γι αυτό” για να υπάρχει μία μόνιμη έκθεση του Αγίου Όρους στη Θεσσαλονίκη, μέσω της Αγιορείτικης Εστίας.


“Ναι, μπακάλικο είναι”, συνηγόρησε, αλλά πρόσθεσε: “Τα είδη που πουλιούνται όμως είναι είδη που προέρχονται από τον Άγιον Όρος και δίνεται η ευκαιρία και σ αυτούς που δεν μπορούν να το επισκεφθούν, να τα αποκτήσουν”.


Όσον αφορά τη σχέση με την Αγιορείτικη κοινότητα είπε πως “είναι γνωστό πως είναι ιδιαίτερα φειδωλή σε όσα δίνει”.


Τελικά το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.