Στα 2,4 εκατομμύρια έφθασαν οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, με το 48% αυτών να προέρχονται από Έλληνες τουρίστες και το 52% από ξένους.


Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος, στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλίπιτας της Ένωσης.

Πρόσθεσε ότι παρ’ όλο του ότι παρατηρήθηκε άνοδος 5,5% της μέσης τιμής του δωματίου (από 70 ευρώ το 2017 σε 74 το 2018), την ίδια ώρα η μέση τιμή στην Αθήνα φτάνει τα 105 ευρώ.

Αύξηση της τάξης του 6,1%, παρατηρήθηκε και στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (από 50 ευρώ το 2017 σε 53 ευρώ το 2018) ενώ η αντίστοιχη αύξηση στην Αθήνα φτάνει το 10,0%.

«Η ψαλίδα με την Αθήνα ανοίγει συνέχεια» υπογράμμισε ο κ. Μανδρίνος ο οποίος τόνισε ότι «γίνονται βήματα μπροστά, ωστόσο το σημαντικό είναι να τρέξουμε» και μίλησε για την ανάγκη ενός project ανάλογου του “This is Athens”.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την θετικότητα του για την άμεση υλοποίηση προγράμματος επιμόρφωσης του ξενοδοχειακού υπαλληλικού προσωπικού, ύψους 500.000 ευρώ και τόνισε ότι φέτος η Κεντρική Μακεδονία δέχτηκε το 27% των αφίξεων ολόκληρης της Ελλάδος, ξεπερνώντας την Αττική, τις περιφέρειες του Αιγαίου, του Ιονίου και άλλων τουριστικών περιοχών.

Όσο για το φλουρί της Βασιλόπιτας, έπεσε στην... Τουριστική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.