Ο  υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός, προχωρά σε ανοικτό κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες προκειμένου να υποστηρίξουν ανοικτό ψήφισμα εναντίον της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.


Το ψήφισμα, στο οποίο θα καταγράφεται ο αριθμός των υποστηρικτών του, θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όλους τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το ψήφισμα έχει ήδη ανέβει στη διεύθυνση http://chng.it/K2g4hKwtRM υπό τον τίτλο: «Η Μακεδονία σε έχει ανάγκη ΤΩΡΑ! Μην την αφήσεις μόνη».

«Χρησιμοποιούμε σύγχρονα, τεχνολογικά μέσα για να στείλουμε δυναμικό μήνυμα. Ελπίζω να είναι τόσο ισχυρό ώστε να αποτρέψει να ψηφίσουν υπέρ της επικύρωσης της απαράδεκτης συμφωνίας των Πρεσπών όσους βουλευτές προτίθενται να τη στηρίξουν. Αποφεύγοντας κάθε είδους βία και χωρίς ύβρεις, καλώ όλους σε μία ύστατη ειρηνική προσπάθεια να στείλουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα αποφυγής ενός καταδικαστικού εθνικού λάθους. Στηρίζουμε τη Μακεδονία μας. Η Μακεδονία χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας. Μπείτε στην πλατφόρμα και δώστε τη δική σας στήριξη», τόνισε ο κ. Ορφανός.

Η διαδικασία συμμετοχής στο ψήφισμα γίνεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.change.org. Οι υποστηρικτές του μπορούν επώνυμα ή και ανώνυμα να δηλώσουν τη στήριξή τους.

Το Change.org είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα την οποία χρησιμοποιούν 268 εκατ. χρήστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Υποστηρίζει ψηφίσματα, κινητοποιώντας τους πολίτες και σε συνεργασία με οργανισμούς επηρεάζει αυτούς οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις. Μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 32.121 νίκες σε 196 χώρες με το νούμερο αυτό να αυξάνεται καθημερινά, δίνοντας τη δύναμη στους πολίτες να πετύχουν την αλλαγή που οραματίζονται.