Μετά από μία άθλια κι άψυχη εμφάνιση, ο Δικέφαλος του Βορρά έφυγε ηττημένος (μετά από 16 χρόνια) από την Παναχαϊκή στον πρώτο αγώνα στη φάση των "16" για το Κύπελλο Ελλάδος.


Ο κάτοχος του τροπαίου ήταν σκιά του εαυτού του και φάνηκε να μην καίγεται για το αποτέλεσμα. Έτσι, αν και κατάφερε να ισοφαρίσει στην αρχή του β μέρους και φαινόταν σε εκείνο το χρονικό σημείο να ΄χει το πάνω χέρι, με το που δέχτηκε το δεύτερο γκολ έβγαλε όλον τον εκνευρισμό και, βοηθούντος του κάκιστου αγωνιστικού χώρου, δεν κατάφερε να αλλάξει ούτε μπαλιά!

Τόσο οι παίκτες του Λουτσέσκου, όσο και οι ποδοσφαιριστές του, φάνηκε να υποτιμούν τον αντίπαλο κι η Παναχαϊκή τους τιμώρησε. Μπήκε δυνατά, έπαιξε γρήγορα, γνώριζε ότι σε τέτοιον αγωνιστικό χώρο δεν χρειάζονται... περικοκλάδες κι έφυγε για τη νίκη. Ελπίζει, δε, ότι με μια καλή εμφάνιση στην Τούμπα και με το... λεωφορείο μπροστά από την εστία, θα περάσει αυτή στην επόμενη φάση.

Φυσικά και ο ΠΑΟΚ δεν έχει τέτοιον κίνδυνο. Ακόμη και σε αυτό το παιχνίδι έδειξε την ποιότητα που διαθέτει. Το έκανε, όμως, για 15' στην αρχή του β μέρους. Στο επόμενο χρονικό διάστημα έδειχνε χαμένος στο... διάστημα, αφού ήταν όλα στραβά: Από το στήσιμο της ομάδας ως τις αλλαγές κι από την απόδοση των αμυντικών που πήραν μοναδική ευκαιρία ως τις προσπάθειες χαφ και του -μοναδικού- καθαρού επιθετικού Καρέλη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, αλλά για να κερδίσεις ένα παιχνίδι μόνον αυτή δεν φτάνει...

Οι συνθέσεις:

Παναχαϊκή (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Σταματόπουλος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πολίμος, Παπατόλιος Πλέγας, Ελευθεριάδης (67′ Καρατσανάκοφ), Αργυρόπουλος (61′ Κολ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (81′ Μωραϊτης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς (73′ Μπίσεσβαρ), Τόσκα, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (81′ Ζαμπά), Λημνιός, Ελ Καντουρί, Ουάρντα(66′ Πέλκας), Καρέλης.