Στη φάκα έπεσε ένας από τους ληστές που προσποιούνταν τους... τεχνικούς της ΔΕΗ, έμπαιναν στα σπίτια ανυποψίαστων καταναλωτών κι άρπαζαν χρήματα και τιμαλφή!


Πρόκειται για 35χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη την... ώρα της δουλειάς, όταν ένα από τα θύματά του ειδοποίησε αστυνομικούς του Α.Τ. Τούμπας-Τριανδρίας. Ήταν χθες το μεσημέρι, όταν ο 35χρονος μαζί με δύο συνεργούς του, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., μπήκαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένης στην περιοχή της Τούμπας, απ’ όπου έκλεψαν χρηματικό ποσό.

Οι εγγονοί της ηλικιωμένης γυναίκας αντιλήφθηκαν το τι έγινε, οι δράστες το ΄βαλαν στα πόδια κι ένας από τους εγγονούς κατάφερε να κυνηγήσει και να προλάβει τον 35χρονο. Ο νεαρός προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, αλλά ο θρασύτατος 35χρονος τον έσπρωξε και προσπάθησε πάλι να διαφύγει.

Εκείνη την ώρα έφθασαν και οι αστυνομικοί, οι οποίοι εγκλώβισαν σε ένα στενό τον 35χρονο και τον συνέλαβαν.

Κατά την προανάκριση, ο δράτης ομολόγησε ότι μαζί με τους δύο συνεργούς του, από τον Αύγουστο του 2018, με τον ίδιο τρόπο, άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα από δυο διαμερίσματα ηλικιωμένων κι αποπειράθηκαν να ληστέψουν ζευγάρι ηλικιωμένων στην Τούμπα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για ληστεία, ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία και διακεκριμένες κλοπές, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.