Ο καιρός σήμερα

Βροχερός προβλέπεται να είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές αναμένεται να εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την Ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.


Τα φαινόμενα βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα εξασθενήσουν και από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τη νύχτα στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν εκ νέου τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.


Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι από το βράδυ σε νοτίους 5 με 7 Μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 Μποφόρ.


Αναλυτική πρόγνωση:


Θεσσαλονίκη

Καιρός: Συννεφιά με βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανή καταιγίδα.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από εννέα έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 6 και στο θρακικό τοπικά 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές βροχές που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά που μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: Νότιοι 6 με 7 και στις ανατολικές Κυκλάδες τις πρωινές ώρες τοπικά 8 Μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες . Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 και γρήγορα δυτικών διευθύνσεων 4 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Ο καιρός αύριο, Πέμπτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, βαθμιαία στα βόρεια και την Ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, στα δυτικά τις πρωινές ώρες, πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Άνεμοι: Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση. Στα βορειοδυτικά τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Σχόλια