«Ο Τσίπρας διαπραγματεύτηκε μαζί με τον Κοτζιά τη Συμφωνία των Πρεσπών, σαν να επρόκειτο να κάνει ένα συμβιβαστικό κείμενο στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό ATLAS, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» σχολιάζοντας τα επεισόδια κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου στην Πλατεία Συντάγματος, υπογράμμισε πως «είναι γεγονός ότι πολλοί έκαναν λόγο για προβοκάτσια. Θεωρώ ότι όλη η υπόθεση άρχισε ως προβοκάτσια. Ακόμα και ο Τσίπρας είχε στο μυαλό του πως θα φέρει, με το συλλαλητήριο, σε δυσχερή θέση την αντιπολίτευση και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία». Ο Νίκος Ταχιάος επεσήμανε την ανάγκη να ενωθούν όλοι οι φορείς της Βόρειας Ελλάδας που έχουν «πραγματική» φωνή, μεταξύ των οποίων είναι και ο δήμος Θεσσαλονίκης, και «να συνταχθούν σε μια στρατηγική που θα έχει ως στόχο να αναστείλει τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ο υποψήφιος δήμαρχος, χαρακτήρισε τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως «μάχη για την Θεσσαλονίκη και το μέλλον της», στην οποία, προσέρχεται χωρίς να αισθάνεται «επαγγελματίας της αυτοδιοίκησης» αλλά ως άνθρωπος που έχει στόχο να βοηθήσει στην διαμόρφωση μιας «νέα ατζέντας» για την πόλη, η οποία θα περιλαμβάνει έργα που θα λύνουν σημαντικά ζητήματα όπως η σύνδεση, όσον αφορά στη λειτουργία τους, της ΔΕΘ, των Πανεπιστημίων και των μουσείων. Συγκεκριμένα είπε: «Η νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πρέπει να συνεργαστεί με τη ΔΕΘ για να βρούμε μια λύση, το νέο μοντέλο λειτουργίας της, το οποίο θα δώσει ζωντάνια σε όλη την πόλη και όχι μόνο στο κέντρο της. Η ΔΕΘ πρέπει να μείνει εκεί που βρίσκεται αλλά να περιοριστεί όσο το δυνατόν η δόμηση της. Να παραμείνει ένα κτίριο συμπαγές και το υπόλοιπο να γίνει ένας τεράστιος κοινόχρηστος χώρος, ένα μεγάλο πάρκο το οποίο θα «ενοποιηθεί» με το πανεπιστήμιο και σε μεγάλο βαθμό και με τα μουσεία.
Σ’ ότι αφορά το χώρο του Α.Π.Θ. ο Νίκος Ταχιάος τόνισε πως «το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει όλα αυτά τα κάγκελα περιμετρικά και να μοιάζει με φυλακή. Πρέπει να ανοίξει το πανεπιστήμιο» ενώ πρότεινε ότι « έστω προσωρινά να περιοριστεί το άσυλο στα κτίρια και όχι στον κοινόχρηστο χώρο».

Όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες συνεργασίες με άλλες παρατάξεις, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε: «Επιδίωξή μου είναι να συγκεντρώσω όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό από την 1η Κυριακή. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι Θεσσαλονικείς, ότι πρέπει δηλαδή να ενισχύσουν μια διοίκηση η οποία θα εννοεί αυτά που λέει και θα κάνει αυτά που λέει».