Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ζει για πάντα στην σκιά του Πρίγιοβιτς.
Δεν γίνεται ένα ολόκληρο club να κινείται γύρω από τον Σέρβο, και να μην κλαίει την μοίρα του. Η ζωή συνεχίζεται και ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει την επόμενη μέρα του.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Δεν μπορεί να περιμένει την φώτιση εξ ουρανού. για τον αντικαταστάτη του Πρίγιοβιτς. Το καμπανάκι όχι απλά χτύπησε στην Πάτρα, αλλά ο ήχος του ταρακούνησε την Τούμπα. Ο φόβος από την εμφάνιση της Πάτρας κυριαρχεί και η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν ανάλογη με εμφάνιση υποψήφιου πρωταθλητή. Η αναγκαιότητα για να κατακτηθεί ο φετινός τίτλος μεγάλη, όσο και το κενό του Σέρβου, αλλά όπως συνηθίζεται να λέμε ουδείς αναντικατάστατος. Λεφτά υπάρχουν, παίκτες υπάρχουν, οπότε όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.
Και όχι μόνο για τον Λουτσέσκου, αλλά για όλο τον οργανισμό ΠΑΟΚ, που έχει χάσει τον προσανατολισμό του με το θέμα Πρίγιοβιτς. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αυτή την στιγμή έναν φόρ κλάσης, περισσότερο από ότι η καμήλα το νερό στην έρημο. Καμία ομάδα στο πρόσφατο παρελθόν δεν χρειάστηκε τόσο έναν ποδοσφαιριστή, και δη έναν φορ κρούσης και κλάσης, οσο οι ασπρόμαυροι. Συμφωνώ με αυτούς που θέλουν τον  Μπεργκ στην Τούμπα. Αλλά δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν και άλλοι καλοί. Σαφώς ο Μπέργκ ξέρει το πρωτάθλημα, είναι ποιο έτοιμος, τον θέλει ο κόσμος, οπότε όλα μοιάζουν ιδανικά για τον Σουηδό. .
Ο ΠΑΟΚ καίγεται στην κυριολεξία, θέλει το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, και δεν πρέπει να κάνει λάθος, ούτε στην στόχευση, ούτε και στην απόκτηση του φόρ. Ο "Δικέφαλος" κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες ώστε να ξεκινήσει την χρονιά σαν φαβορί, κατάφερε γίνει καλός παντού και έτσι πρέπει να λειτουργήσει και τώρα. Δεν να αφήσει στην μοίρα του αυτό το πρωτάθλημα. Πρέπει τα αντανακλαστικά του να είναι ανάλογα μεγάλης ομάδας, που κινείται πλέον σε άλλα επίπεδα.
Αγωνιστικά πρέπει αυτός που θα έρθει να είναι με διαφορά ο καλύτερος φορ του πρωταθλήματος. Όπως ο Πρίγιοβιτς δηλαδή. Αλλά ο Σέρβος δεν είναι το κέντρο του ποδοσφαιρικού σύμπαντος. Το πρωτάθλημα δεν το παίζεις στα χαρτιά και στα ζάρια. Το παίζεις με τον ορθολογισμό σου και με την σοβαρότητα σε όλους τους τομείς. Ούτε και ο σύλλογος έχει την πολυτέλεια να περιμένει έναν παίκτη. Ακόμη τον Μπέργκ. Ούτε μία μέρα χαμένη για κανένα παίκτη. Εδώ και τώρα.

ΣΣ1

Ακόμα και οι  πλέον σκληροπυρηνικοί  οπαδοί του ΠΑΟΚ καταλαβαίνουν ότι ο Μπέργκ είναι η καλύτερη λύση, παρά τις μπλεγμένες δυσκολίες που έχει η περίπτωση του Σουηδού. Μία ακόμη παράμετρος που πρέπει να μελετήσουν οι άνθρωποι της διοίκησης. Ο "Δικέφαλος" βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση καθώς  η απέναντι πλευρά, ξέρει πώς ο ΠΑΟΚ έχει λεφτά να ξοδέψει και επίσης, καίγεται για την μεταγραφή. Όποια και αν είναι αυτή.

ΣΣ2

Καταλαβαίνω πως ο Πρίγιοβιτς, είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο του ΠΑΟΚ κάτι που είναι και απόλυτα δικαιολογημένο. Ο ποδοσφαιριστής δεν πρόσφερε απλά, αλλά έκανε την διαφορά. Και με τον χαρακτήρα του. Αν το πρωτάθλημα κατακτηθεί, ο Πρίγοβιτς  θα πρέπει να έχει μια θέση στην φιέστα για να πάρει και πάλι το σημαντικό μερίδιο από την αγάπη του κόσμου. Αλλά είπαμε, η επόμενη μέρα είναι αυτή που ενδιαφέρει αυτή την ώρα. Και ο Μπέργκ μπορεί να μας κάνει όλους να ξεχάσουμε τον Πρίγιοβιτς. Αγωνιστικά, γιατί την προσφορά του δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.

ΣΣ3

Ο Φακούντο Φερέιρα της Μπενφίκα, έχει όμως συμβόλαιο 2,5 εκ. ευρώ, είναι καλός ποδοσφαιριστής, τον έφερε στην Ευρώπη ο Μιρτσέα Λουτσέσκου ενώ έχει και εμπειρία. Και αυτή αξιόλογη λύση.


ΣΣ4

Σημασία στην φανέλα έχει το όνομα μπροστά, όχι πίσω.