Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.


Πλήθος κόσμου, κρατώντας ελληνικές σημαίες καθώς και σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, προσήλθε από το πρωί στο χώρο της συγκέντρωσης, για να διαδηλώσει ενάντια στη συμφωνία, ζητώντας «την απόσυρση της συμφωνίας καθώς και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

H πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας κάνει λόγο για συγκέντρωση 100.000 ανθρώπων. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

«Να προστατέψουμε το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας» κάλεσε στη σύντομη αλλά συγκινητική ομιλία της η γνωστή τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου.

«Να μη γίνει συνονθύλευμα απαιτήσεων και διεκδικήσεων η Μακεδονία» είπε ο Ελληνοαμερικανός πρώην γερουσιαστής πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Κρις Σπύρου.

«Ο αδελφός μου, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, θυσιάστηκε για τη Μακεδονία. Για τη Βόρεια Ήπειρο. Δεν χρειάζονται λόγια για τους προδότες» κραύγασε η αδελφή του Κατσίφα από το βήμα.

«Σφετερισμός» και «παραποίηση της ιστορίας» καταγγέλλει ο εκπρόσωπος της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους στο Σύνταγμα. «Για πρώτη φορά το Ελληνικό Κράτος -και όχι ο ελληνικός λαός- αναγνωρίζει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Αλλά αυτή η δήθεν 'μακεδονική' γλώσσα, δεν έχει καμία σχέση με την αρχαιοελληνική γλώσσα που μιλούσαν οι Μακεδόνες».

Δεν έλειψαν και οι προβοκάτσιες! Πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών, ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε σιδερολοστούς, καδρόνια, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών. Αμέσως έγινε χρήση χημικών από την αστυνομία...