Στους Ανεξάρτητους Έλληνες εντάχθηκε, πριν από λίγα λεπτά, ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φωκάς.



Ο κ. Φωκάς είχε εκλεγεί με τη λίστα της Ένωσης Κεντρώων. Ανεξαρτητοποιήθηκε και, σήμερα το πρωί, συμφώνησε να ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων!


Η ανακοίνωση έγινε από το περιστύλιο της Βουλής. Φωκάς και Καμμένος εμφανίστηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια δίπλα – δίπλα.


Πρώτος μίλησε ο κ. Φωκάς, ο οποίος ανακοίνωσε την ένταξή του. “Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή χρειάζεται εθνική ενότητα και συναίνεση. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και αναβολές. Πρέπει να σώσουμε την Μακεδονία μας. Εμείς οι Μακεδόνες πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δέχτηκα με πολλή χαρά και ιδιαίτερη τιμή την πατριωτική πρόσκληση του προέδρου των ΑΝΕΛ κ.Πάνου Καμμένου και τον συγχαίρω για την γενναία απόφαση του να παραιτηθεί από την καρέκλα του υπουργού και να αγωνιστεί υπέρ της Μακεδονίας”, είπε.


Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε:


“Μέχρι την Κυριακή δεν είχαμε καν μιλήσει ποτέ με τον κ. Φωκά”. Και πρόσθεσε: “Θα αντισταθούμε απέναντι σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Στη συμπολίτευση που θέλει ψήφο εμπιστοσύνης για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών και, δεύτερο, στην αντιπολίτευση, η οποία κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας για να καταθέσουμε πρόταση μομφής”.