Παραδοσιακά δύσκολη η Τρίπολη για τον ΠΑΟΚ. Αλλά εντυπωσιακό το πέρασμα του φέτος με πολύ καλό ποδόσφαιρο ( κυρίως στο Β μέρος) και πλουραλισμό στην επίθεση.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης


Στους σκόρερ δηλαδή. Κανένα γκολ από επιθετικό, αλλά εκπληκτική η πάσα του Ακπομ στο δεύτερο γκολ προς τον Μπίσεσβαρ και εξίσου εξαιρετική η πάσα του Ολλανδου στον Βραζιλιάνο. Λογική και η ικανοποίηση από όλο το club αλλά έως εκεί.

Δεν συμμερίζομαι απόλυτα τις αναφορές των οπαδών στα social media οτι το πρωτάθλημα κρίθηκε μετά από αυτό το διπλό. Ναι είναι σημαντικό, πολύ σημαντικό και κυρίως από την ώρα που είχε νικήσει νωρίτερα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ λειτουργούσε υπό πίεση. Ναι η ομάδα δείχνει έτοιμη, αλλά τα κεφάλια μέσα και χαμηλά η μπάλα. Κανένα πρωτάθλημα δεν κρίθηκε τον Ιανουάριο και τίποτε δεν ξεκαθάρισε μετά από δύσκολες νίκες, όπως αυτή στην Τρίπολη.

Το θετικό είναι πώς και ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του δείχνουν συνειδητοποιημένοι. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθησή και το αποδεικνύει εντός του αγωνιστικού χώρου. Δεν έχασε τον ελέγχο της όταν της ακυρώθηκε κανονικότατο γκολ. Όλα αυτά κάτι δείχνουν. Η νίκη έδωσε περισσότερο

ενθουσιασμό στις τάξεις το κόσμου που δεν κρατιέται. Η συνέχεια και κυρίως μακριά από την Τούμπα, πρέπει να είναι ανάλογη, αν και με αυτή την ομάδα και με τις απαραίτητες μεταγραφικές προσθήκες δεν υπάρχει ανησυχια. Ο ΠΑΟΚ είναι περισσότερο έτοιμος από ποτέ να επιστρέψει στον θρόνο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Το 0-3 περιγράφει ξεκάθαρα την ποδοσφαιρική πραγματικότητα όσο και αν κάποιοι προσπαθήσουν να την αρνηθούν. Οι ασπρόμαυροι είναι ήδη στην τελική στην ευθεία που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από τριάντα τέσσερα χρόνια. Με σύνεση, ταπεινότητα, εγκράτεια και χωρίς πανηγυρισμούς από τον Ιανουάριο. Και κάτι τελευταίο. Αυτή η νίκη, σε αυτή την έδρα, πέρα απο την ισχυροποίηση ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, δίνει στην ομάδα του Λουτσέσκου αυτοπεποίθηση, ηρεμία, ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Όλα αυτά τα είχε απολέσει μετά την ήττα από την Παναχαΐκή και την φυγή του Πρίγιοβιτς. …

ΣΣ1

Να μην ξαναπούμε τα ίδια για τους επόπτες. Οφσάιντ που δεν υποδεικνύεται ο Καλτσάς, καθαρά το γκολ του Μπίεσεσβαρ με τον επόπτη να ανακαλύπτει οφσάιντ. Και κάπως έτσι όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συμφωνούν. Κάντε απεργία μπας και μονιμοποιηθεί η παρουσία των ξένων διαιτητών.

ΣΣ2

Ανέκαθεν απόφευγα να κρίνω συναδέλφους και εκπομπές. Αλλά αυτό της ΕΡΤ με το κόμπλεξ απέναντι στον ΠΑΟΚ πρέπει να απασχολήσει τους ανθρώπους της ΠΑΕ. Φανερή προπαγάνδα εις βάρος του “Δικεφάλου” ακόμη και μετά από τόσο καθαρές νίκες, όπου η διαιτησία αδίκησε την ομάδα του Λουτσέσκου.