[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Στη Βουλή η... ακινησία του ΟΑΣΘ τη μέρα του χιονιάΠοιος έδωσε εντολή να μην κυκλοφορήσουν το πρωί του Σαββάτου (05 Ιανουαρίου 2019) τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ εξαιτίας της χιονόπτωσης ζητά να μάθει ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Απευθυνόμενος στον κ. Σπίρτζη, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει «πρωτοφανές  περιστατικό» το γεγονός ότι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ παρέμειναν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια λόγω της χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών. Για αυτό και φέρνει το θέμα στη Βουλή προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους ταλαιπώρησαν χιλιάδες Θεσσαλονικείς στο όνομα μιας χαμηλής έντασης κακοκαιρίας και ενώ η κίνηση των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης διεξαγόταν κανονικά.
Βασιζόμενος στην εφαρμογή τηλεματικής του ΟΑΣΘ, ο κ. Καράογλου παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία που πιστοποιούν την αδυναμία της διοίκησης του Οργανισμού  να παρέχει ικανοποιητικές υπηρεσίες στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι στερούνται οποιουδήποτε άλλου μέσου μαζικής μεταφοράς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο σύστημα, στις 17.38 του Σαββάτου 05 Ιανουαρίου 2019, στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κινούνταν:
-ένα λεωφορείο στη γραμμή «3Κ» στο δρομολόγιο από ΙΚΕΑ προς Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό,
-δυο λεωφορεία στη γραμμή «5» από Κρήνη προς Βενιζέλου,
-ένα λεωφορείο στη γραμμή «10» από Χαριλάου προς Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό,
-ένα λεωφορείο στη γραμμή «12» στο δρομολόγιο από ΚΤΕΛ προς Κάτω Τούμπα
-και κανένα λεωφορείο στη γραμμή «14» στο δρομολόγιο από Άνω Τούμπα προς Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Πέραν του αυτονόητου, για το ποιος δηλαδή έδωσε την εντολή να παραμείνουν ακινητοποιημένα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ο κ. Καράογλου ρωτά επίσης να μάθει τα εξής:
-Γιατί ο ΟΑΣΘ δεν λειτούργησε με λεωφορεία εξοπλισμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ώστε τα λεωφορεία να κινηθούν στους βασικούς οδικούς άξονες που ήταν «καθαροί» από το χιόνι;
-Διαθέτει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης αντιολισθητικές αλυσίδες για όλα τα λεωφορεία του στόλου του;
-και τέλος, πόσα από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι σε θέση (από μηχανολογικής άποψης) να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης;

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δύτες συναντήθηκαν με ανακόντα μήκους επτά μέτρων - video

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]