Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι,  εκδίδεται το παρόν έκτακτο δελτίο (α.α./24-01-2019) που ισχύει από σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 έως  και το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, όπου επισημαίνονται τα εξής:

 Α. Σήμερα Παρασκευή (25-01-2019)
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόνησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και γρήγορα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

 Αύριο Σάββατο (26-01-2019)
Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σήμερα Παρασκευή (25-01-2019)
Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας.

 Σήμερα Παρασκευή (25-01-2019)
Θυελλώδεις νότιο άνεμοι, που η έντασή τους θα φθάνει τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 Μποφόρ.
Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από Ραφήνα και Λαύριο

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά τα 9. Από το λιμάνι του Πειραιά, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο από πλοία συμβατικού τύπου. Κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.


 Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Ηγουμενίτσα-Λευκίμη, Βόλος-Σποράδες, Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλλήνιας και Κυλλήνη Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η τροποποιήσεις δρομολογίων