Δεν χρειαζόταν οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ για να αποδειχθεί περίτρανα και για μία ακόμη φορά πώς η διοίκηση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ και του ΑΣ δεν λογαριάζουν το οικονομικό προκειμένου να ισχυροποιήσουν τη ομάδα και να την φέρουν και πάλι σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού με 3-0 σέτ στην Αθήνα και κυρίως η παρουσία του Νιλς Κλάπβαϊκ το επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά. Ο Ολλανδός διαγώνιος στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα ήταν εξαιρετικός και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Παίκτης που έλειπε στον Α΄γυρο από την εξάδα και έδωσε λύσεις στα κρίσιμα σημεία στον «Δικέφαλο». Ο Ολλανδός έκανε εκπληκτικά πράγματα (23 πόντοι με 19/31 επ. και 4 άσσοι) στην πρώτη του εμφάνιση και εκεί που χρειάστηκε να αποσπαστεί στο σκορ ο ΠΑΟΚ, ήταν παρών.

Για να αποκτηθεί ο Ολλανδός με μεγάλη εμπειρία από την παρουσία του στην Ιταλία, ξοδεύτηκαν κάποια χρήματα τα οποία βγήκαν από τις τσέπες Κατσαρη και Τσαλόπουλου. Ξεκίνησα με τον Κλάπβαϊκ γιατί ήταν απλά εντυπωσιακός. Πολλοί τον συγκρίνουν ήδη με τον Σεπέδα, αλλά υπάρχει διαφορά στο στιλ των δυο αθλητών.

Πάντως ο Ολλανδός έχει κερδίσει ήδη τις καρδιές των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι με αναφορές τους στα social media δηλώνουν ξετρελαμένοι μαζί του. Σαφώς και ο ΠΑΟΚ που είδαμε δεν έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ του Α΄γύρου και σαφώς έχει θορυβήσει τον βασικό του αντίπαλο προς τον τίτλο Ολυμπιακό. Πιστεύω πώς ο Κλάπβάικ μπορεί να βάλει «φωτιά» στο Παλατάκι και α ξετρελάνει τους φίλους του ΠΑΟΚ. Αν στην πρώτη του εμφάνιση έκανε τέτοια εμφάνιση, φανταστείτε τι θα κάνει μόλις γνωριστεί καλά με τους συμπαίκτες του.

Πάμε και στον Γκάρετ. Ο Αμερικανός είναι μια ήρεμη δύναμη με φοβερή υποδοχή. Απροπόνητος ακόμη θέλει χρόνο προσαρμογής, αλλά η ποιοτική υποδοχή του ΠΑΟΚ θα καθορίσει πολλά αναφορικά με τους τίτλους. Είναι ένα level πάνω πλέον η πίσω ζώνη του ΠΑΟΚ ενώ και επιθετικά δε υστερεί, αλλά ο ΠΑΟΚ τον θέλει για την ηρεμία της υποδοχής. Έχω την εντύπωση πως πλέον ο χρόνος δουλεύει για τον ΠΑΟΚ.

ΣΣ1

Μόλις 800 ευρώ πρόστιμο θα κληθεί να πληρώσει ο Ολυμπιακός για όσα έγιναν στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ πριν από αρκετό καιρό. Τα… ρούβλια στον αγωνιστικό χώρο αλλά κυρίως τα χυδαία συνθήματα και πανό σε βάρος του Ντίμα Φιλίποφ, τόσο… κοστολογήθηκαν από το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ που εξέδωσε τη Δευτέρα τη σχετική απόφαση.

ΣΣ2

Πιστεύω πώς το πλέον σημαντικό είναι οτι πέρα απο την νίκη, η εμφάνιση της ομάδας ήταν αυτή που ζέστανε και πάλι τον κόσμο . Από τα παλιά η εμφάνιση της ομάδας, που άρεσε, και όλα δείχνουν πώς οδεύουμε για συγκλονιστικό φινάλε στο πρωτάθλημα. Υπομονή και στήριξη.