Κίνδυνο ακυβερνησίας διαβλέπει, στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη "Θεσσαλονίκη Θετικά", Μάκης Κυριζίδης και έτσι δικαιολογεί την απόφασή του να στηρίξει, μαζί με άλλους δύο συμβούλους την επιλογή του Γιάννη Μπουτάρη για
την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι είχε επισημάνει πως "μετά την απόφαση του δημάρχου να μην είναι ξανά υποψήφιος υπάρχει ο κίνδυνος της ακυβερνησίας στο δήμο. Η εξέλιξη της παραίτησης της προέδρου (σ.σ. εννοεί την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα) αλλά και οι συνεχείς αποστάσεις συμβούλων, αυξάνει τον κίνδυνο αυτό".

Προβλέπει πως "η ψηφοφορία για ανάδειξη προέδρου δύναται να γίνει πεδίο ξεκαθαρίσματος των εσωτερικών προβλημάτων της πρωτοβουλίας" και προσθέτει: "Η πόλη, όμως, δε φταίει.Ο δήμος πρέπει να έχει συνέχεια.Τα προβλήματα δεν περιμένουν".

Και καταλήγει ότι, τελικά, θα συμπράξει με την "Πρωτοβουλία" του Γιάννη Μπουτάρη, δεχόμενος τον υποψήφιο που εκείνος προτείνει:

"Για όλα αυτά δηλώνω πως θα στηρίξουμε ως "Θεσσαλονίκη Θετικά" μαζί με την κα. Αβραμίδου και τον κ. Ράπτη, την πρόταση του δημάρχου για πρόεδρο τον κ. Σίμο Μπενσασόν, ως ελάχιστη συμβολή για τη συνέχεια της λειτουργίας του δήμου".