«Παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου, από τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Άλλα λένε το πρωί, άλλα το βράδυ. Μόνη συνέπειά τους, είναι η ασυνέπεια», τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στον Real Fm Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική κρίση υπογράμμισε ότι «η μοναδική έντιμη λύση είναι να οδηγηθεί άμεσα η χώρα σε εκλογές, για να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση, που να μπορεί να διευθετήσει μια σειρά από πολύ κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα μας –κι όχι μια κυβέρνηση με “μπαλώματα” που θα παίρνει πλειοψηφία αλά καρτ¨ και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ένα μπρα-ντε-φερ των, ως πρόσφατα, σφιχταγκαλιασμένων συν-εταίρων που ψάχνουν να βρουν τρόπο πώς να μη θιχθεί ούτε ο ένας ούτε ο άλλος. Αυτό, όμως, έχει αντίκτυπο στην έξωθεν καλή μαρτυρία της χώρας».

Για τη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνχελα Μέρκελ, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε «Κάθε χώρα αντιλαμβάνεται αυτήν τη συμφωνία με το δικό της τρόπο και προσπαθεί να εξασφαλίσει τα δικά της συμφέροντα. Εγώ ξέρω το τι πρέπει να γίνει στη χώρα μου. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για την Ελλάδα και δεν πρέπει να κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο».