Ακόµη περισσότερο σφίγγουν τον κλοιό, κατά τη φετινή χρονιά, οι τράπεζες σε επιχειρηµατίες µε κόκκινα δάνεια, δεδοµένου ότι µέχρι τα τέλη του 2019 θα πρέπει να επιτευχθεί ο «πήχης» του 2021 για µείωση των µη εξυπηρετούµενων εκθέσεων (NPE) σε ποσοστό χαµηλότερο του 20%, σύµφωνα µε τους στόχους που έχουν τεθεί. Ως εκ τούτου, φέτος θα ενταθούν οι εκποιήσεις ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε επιχειρήσεις οι οποίες είτε έχουν πτωχεύσει είτε αναζητούν σανίδα σωτηρίας.

Σύμφωνα με το «Έθνος», μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο πρόεδρος του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης. Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

«Με βασικό µέτοχο τον Θεόδωρο Καρυπίδη, η Αφοί Καρυπίδη υπήρξε µία από τις ισχυρότερες αλυσίδες σούπερ µάρκετ της Βόρειας Ελλάδα, διαθέτοντας, στην περίοδο της ακµής της, 139 καταστήµατα σε Ηπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία, ενώ τον Μάρτιο του 2014 είχε προχωρήσει στην εξαγορά της Αρβανιτίδης. Η οικονοµική κρίση, όµως, συρρίκνωσε τα µεγέθη της εταιρείας, η οποία δεν ήταν σε θέση να εξυπηρετήσει έγκαιρα τις υποχρεώσεις της, προχωρώντας στη διακοπή λειτουργίας των καταστηµάτων της. Ως εκ τούτου, στις 16 Ιανουαρίου η Alpha Βank έχει προγραµµατίσει να εκποιήσει, µε τιµή πρώτης προσφοράς τα 900.000 ευρώ, δύο βιοµηχανικά κτίρια της Αφοί Καρυπίδη -ανήκαν στην Αρβανιτίδηςπου βρίσκονται σε έκταση παράλληλα µε τον άξονα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών. Τα εν λόγω κτίρια χρησιµοποιούνταν για τη στέγαση γραφειακών και αποθηκευτικών χώρων της γνωστής αλυσίδας σούπερ µάρκετ».