Το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποχή των εξεταστών οδήγησης και την επακόλουθη πολύμηνη καθυστέρηση στην έκδοση και ανανέωση αδειών οδήγησης, σχολίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό Δύναμη Πολιτών, Παναγιώτης Ψωμιάδης.


Ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πάνω από 100.000 υποψήφιοι οδηγοί περιμένουν εδώ και μήνες το Υπουργείο Μεταφορών να βάλει μια τάξη στο χάος που το ίδιο προκάλεσε. 
Απευθύνω έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους να σταματήσουν άμεσα να παίζουν με τα νεύρα των πολιτών, να τους προκαλούν τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα τους, καθώς για πολλούς το αυτοκίνητο είναι σημαντικό για την εργασία τους. 
Την ίδια ώρα, καταρρέει και ο κλάδος των εκπαιδευτών οδήγησης που οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό αφανισμό. Το Υπουργείο Μεταφορών άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. 
Τις οδυνηρές, όμως, συνέπειες των αλλοπρόσαλλων πολιτικών επιλογών του και της αναβλητικότητας του τις πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες, εν μέσω μάλιστα της σφοδρής οικονομικής κρίσης. Σταματήστε να επιβαρύνετε την κοινωνία με τις καταστροφικές επιλογές σας, Και ένα τελευταίο: Συνιστά ιταμή πρόκληση το να στοχοποιούνται αδίκως οι υπάλληλοι των Περιφερειών, οι οποίοι επί πέντε μήνες, από τον Ιούλιο μέχρι το Νοέμβριο, εργάζονταν απλήρωτοι ώστε να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. Το Διαίρει και βασίλευε δεν είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά αποδεκτό».