Να ξεκινήσω από τα βασικά.  Με εξαίρεση ένα φεγγάρι πριν πολλά χρόνια που για κάποιο λόγο ( πιθανώς επειδή θαύμαζα τον Μπόργκ) είδα κάποια ματς, δεν έχω ουδεμία σχέση με το τένις.
Θα  έλεγα πώς  η σχέση μου, με το άθλημα, είναι καθαρά εγκυκλοπαιδική. Τους βασικούς όρους, τα πρώτα ονόματα που πρωταγωνιστούν, και σε Ελληνικό επίπεδο τους Καλοβελωνη και Κανελοπουλου, που ακούγαμε συνέχεια για τις προσπάθειες τους στις μεγάλες διοργανώσεις.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης
Η ιστορία  όμως με τον Τσιτσιπά είναι τελείως διαφορετική. Ο νεαρός είναι αληθινό ταλέντο και οι επιτυχίες του έχουν εξιτάρει όλη την Ελλάδα. Το τένις όπως και η Formula έχουν δικό τους κοινό και πολύ υψηλή τηλεθέαση σε όλο τον πλανήτη. Τα ΜΜΕ στο εξωτερικό τον λατρεύουν, και το μέλλον μπροστά του φαντάζει καλύτερο από ποτέ. Είναι στους τέσσερις του Αυστραλιανού open, έχοντας πετάξει έξω τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών και δηλώνει πανέτοιμος για την κόντρα του με τον Ναδάλ.
Ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Φέντερερ είναι ο δεύτερος που παρακολούθησα ολόκληρος. Ο πρώτος ήταν όταν ήμουν παιδί, κάπου στα 17 μου, όταν κολησα στην ασπρόμαυρη τηλεόραση για να δω τον Μπγιορν Μποργκ κόντρα στον Τζον Μάκ Εντρό. Κατά την άποψη μου ο Σουηδός ήταν ένα τέρας ψυχραιμίας, ένα κομπιούτερ σε αντίθεση με τον μεγάλο του αντίπαλο που ήταν πιο εκρηκτικός και πιο εκδηλωτικός. Στο διά ταύτα όμως. Αν σας έχει συνεπάρει το τένις σε αυτό το επίπεδο, καλό θα είναι να παρακολουθήσετε την ταινία "Ολα για την δόξα" που βρίσκεται ήδη στα βιντεοκλαμπ.
Ο σκηνοθέτης Γιάνους  Μετς παρουσιάζει ένα καλοφτιαγμένο φιλμ, κατάλληλο ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν μεγάλη σχέση με τα σερβίς, τα βολέ και τα ρεβέρ. Καλό θα είναι να δείτε την ταινία για να μπείτε στο πνεύμα του αθλήματος. Πρόκειται για την μεγάλη τενιστική κόντρα του τέλους της δεκαετίας του 1970, ανάμεσα στον Σουηδό Μπγιορν Μποργκ και στον Αμερικανό Τζον Μάκενρο. Αποκορύφωμα ο θρυλικός  αγώνα τους στον τελικό του Γουίμπλεντον το 1980.
Εκείνο το καλοκαίρι ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο, Μπγιορν Μποργκ, πηγαίνει στο Γουίμπλεντον για να γράψει Ιστορία. Θέλει τον πέμπτο του τίτλο στο διάσημο βρετανικό τουρνουά και είναι μόλις 24 ετών. Στον δρόμο του, όμως, θα βρεθεί ένας οξύθυμος και αυθάδης 20χρονος, ο Τζον Μάκενρο, με τους δυο τους να προσφέρουν τελικά στο κοινό έναν από τους πιο αξέχαστους αγώνες όλων των εποχών. Η ταινία παρακολουθεί τον ίδιο τον αγώνα, κυρίως όμως την πορεία των δύο τενιστών με αναφορές που ξεκινούν από την παιδική τους ηλικία και φθάνουν ως την αθλητική καταξίωση. Ο τελικός του Γουίμπλεντον το 1980 χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα ματς των 5 σετ στην καριέρα του Μπόργκ αλλά και στην ιστορία του αθλήματος. Μια θρυλική αθλητική αντιπαράθεση.
ΣΣ1
Πιστεύω πως όπως ο Μποργκ το 1980 έτσι και ο Ναδάλ σήμερα, νιώθει αφόρητη πίεση, καθώς γνωρίζει πως απειλείται από το ανερχόμενο αουτσάιντερ, τον Στέφανο Τσιτσιπά.