[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Διάλεξη - ξενάγηση στον μαγικό, παρεξηγημένο κόσμο των μαθηματικών

«Μαθηματικά: Βρετανός μπάτλερ ή Δράκουλας των Καρπαθίων; Μια ξενάγηση στον μαγικό και τόσο παρεξηγημένο κόσμο των Μαθηματικών» είναι το θέμα της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», στη Σταυρούπολη.

Στην εκδήλωση που είναι ελεύθερη για το κοινό, θα επιχειρηθεί μία προσέγγιση των μαθηματικών, από τις θεωρητικές μαθηματικές έρευνες έως τις απλές κια σύνθετες πρακτικές εφαρμογές τους στην καθημερινότητα, μία διάλεξη που ενδιαφέρει μαθητές και ενήλικες. Θα μιλήσει ο μαθηματικός συγγραφέας, μεταφραστής Τεύκρος Μιχαηλίδης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο μαθηματικός και συγγραφέας:

«Λένε πως αυτό που χαρακτηρίζει τον τέλειο υπηρέτη είναι η ικανότητά του να δίνει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του εργοδότη του χωρίς να γίνεται αντιληπτή η παρουσία του. Αν είναι έτσι τότε τα Μαθηματικά αποτελούν τον ιδανικό μπάτλερ.

Πράγματι, πίσω από κάθε εκδήλωση της ζωής μας, από τις πιο απλές μέχρι τις πιο σύνθετες, βρίσκονται - λιγότερο ή περισσότερο εμφανή - τα μαθηματικά.

Στην ομιλία μου θα επιχειρήσω να εξηγήσω πώς τα μαθηματικά έχουν διεισδύσει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Ειδικότερα θα αναφερθώ στο πώς, αυστηρά θεωρητικές μαθηματικές έρευνες μετεξελίχθηκαν σε σημαντικές πρακτικές εφαρμογές, που οι αρχικοί δημιουργοί τους ούτε που τις φαντάζονταν.

Στη συνέχεια θα επιχειρήσω να εξηγήσω γιατί - κατά τη γνώμη μου - η διδασκαλία των μαθηματικών είναι σημαντική στη στοιχειώδη και τη μέση εκπαίδευση.

Τέλος θα περιγράψω το πώς και το γιατί, σχετικά πρόσφατα, τα μαθηματικά «εισέβαλαν» και στο χώρο της λογοτεχνίας».

Τη διάλεξη διοργανώνουν ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο διευθυντής και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Ευκαρπίας σε συνεργασία με την ομάδα «Θαλής + Φίλοι» και την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ζάκυνθος: Ευτυχώς εκκένωσαν το ξενοδοχείο...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]