Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που τον φέρουν να παραπέμπεται σε δίκη για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη το Μάιο του 2018, στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με την κατηγορία της προτροπής σε διάπραξη πλημμελήματος, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα, είχα καταγγείλει δημόσια από την πρώτη στιγμή αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, την επίθεση εναντίον του κυρίου Μπουτάρη.

Στο οπτικό υλικό που υπάρχει αποδεικνύεται πως ήμουν πολύ μακριά από τα γεγονότα, δεν είχα καμία απολύτως ανάμιξη στα όσα συνέβησαν, ούτε βέβαια παρακίνησα οποιονδήποτε να επιτεθεί. Αντίθετα μάλιστα, εμπόδισα ομάδα συγκεντρωμένων να κινηθεί εναντίον του κυρίου δημάρχου.

Όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα εμείς οι Πόντιοι ξέρουμε, πως ηθικός αυτουργός της επίθεσης εναντίον του κυρίου Μπουτάρη, είναι ο ίδιος ο κύριος Μπουτάρης. Οι πολίτες μπορούν να αναγνωρίσουν το μείζον, εκείνο το ¨χέστηκα¨ που ξεστόμισε για τη Γενοκτονία των προγόνων μας.

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ θερμά τον κύριο Μπουτάρη για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλει να με εκλέξει δήμαρχο Θεσσαλονίκης».