Ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους, παραμένουν οι ηθοποιοί με αποτέλεσμα όλες οι σκηνές του ΚΘΒΕ να παραμένουν και αυτη την εβδομάδα κλειστές.

Συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 7/1/2019 το Διοικητικό Συμβούλιο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και αποφάσισε να προτείνει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών παράταση της ισχύουσας συλλογικής σύμβασης για δύο έτη (έως τις 30/9/2020), για την απεμπλοκή της κατάστασης.

Στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, υπογραμμίστηκε ότι τόσο η Διοίκηση όσο και η Διεύθυνση του ΚΘΒΕ καταβάλλουν διαρκείς προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος και ανακοινώθηκε  η πρόταση η οποία έχει αποσταλεί στο ΣΕΗ, από όπου αναμένεται  απάντηση.

H Διοίκηση και η Διεύθυνση του ΚΘΒΕ απηύθυναν και δημόσια έκκληση να βρεθεί άμεσα μια λύση, ώστε να ξανανοίξει το Θέατρο για να μη συνεχιστεί η ταλαιπωρία των εργαζομένων και του κοινού, ούτε να πολλαπλασιάζονται οι υλικές και άυλες ζημίες που υφίσταται το Θέατρο. Πρωτίστως, όμως, για να μη στερείται η πόλη το έργο του μεγαλύτερου πολιτιστικού φορέα της.