Απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστή το βουλευτή Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ (είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων αλλά… πήρε μετεγγραφή) Αριστείδη Φωκά: Ο νυν αρχηγός του τον έστειλε για… γκαζόζα!


Είναι γνωστό ότι το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ που προωθούσε η κυβέρνηση δεν πέρασε επειδή δεν είχε τις ψήφους. Κι αυτό επειδή ο βουλευτής Φωκάς απουσίαζε από την αίθουσα. Ο ίδιος ζήτησε το λόγο στη Βουλή και, στην αγόρευσή του, εξήγησε ότι δε βρισκόταν στην αίθουσα επειδή είχε πάει να πιει ένα αναψυκτικό στο μπαρ της Βουλής και μετά πήγε στην … τουαλέτα!


Σήμερα το πρωί, σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, αποκάλυψε μια άλλη πτυχή της υπόθεσης. Όπως τόνισε ήταν εκείνος που είχε την… ιδέα με το μπαρ και την τουαλέτα:


“Να σας πω κάτι; Εγώ έστειλα τον Φωκά να… πιει μια γκαζόζα και μετά να πάει στην τουαλέτα”, είπε. Και δικαιολόγησε την όλη ιστορία ότι αυτό έγινε για να δείξει πως κανείς δεν “πουλά” τους Ανεξάρτητους Έλληνες!


Να επισημάνουμε ότι ο Αριστείδης Φωκάς εκλέχθηκε με λίστα με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και, στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε. Πρόσφατα εντάχθηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες κι έτσι το κόμμα του Πάνου Καμμένου διαθέτει πέντε βουλευτές στη Βουλή και διατηρεί την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Σε αντίθετη περίπτωση η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ θα είχε διαλυθεί και θα θεωρούνταν ανεξάρτητοι βουλευτές.