Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά και βόρεια, όπου θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές, αναμένονται, σήμερα, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.



Άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Βόρειο Αιγαίο βαθμιαία 7 με 8 και τη νύχτα 9 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ.

Παγετός, κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία αναμένεται να είναι κατά τόπους ολικός.


Αναλυτική πρόγνωση


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις, μετά το μεσημέρι κατά διαστήματα πυκνές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό από τις βραδινές ώρες 6 τοπικά 7 Μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 02 βαθμούς Κελσίου.



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ


Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν στην Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 που μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σταδιακά σε 8 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά σε 9 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 02 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά, με εξασθένηση το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -07 (μείον 7) έως 01 βαθμούς Κελσίου.


ΖΑΚΥΝΘΟΣ


Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 07 βαθμούς Κελσίου.



ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ


Καιρός: Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με χιονοπτώσεις που από το μεσημέρι κατά τόπους θα ενταθούν. Στην ανατολική Πελοπόννησο βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, μετά το μεσημέρι 5 με 7 στρεφόμενοι στα νότια σε νοτιοδυτικούς έως 7 Μποφόρ. Στα βόρεια τις βραδινές ώρες θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ


Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, που από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Στα ορεινά θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτιοδυτικούς βαθμιαία 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ


Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις που αργά το βράδυ θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στα νότια νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6, μετά το μεσημέρι 7 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 Μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ


Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα. Πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 που από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση..
Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 05-01-2019


Καιρός; Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας κατά τόπους πιο πυκνές στην Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 8 με 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός, κατά τόπους ολικός στα βόρεια.