Μια δημοσιογράφο απείλησε ο υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και ζήτησε να σβήσει φωτογραφίες απο το κινητό της, στο οποίο απεικονιζόταν να μπαίνει στο... Μαξίμου από την δίπλα πόρτα!



Η δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος Ελένη Στεργίου με επιστολή της στην ΕΣΗΕΑ περιγράφει την περιπέτεια που έζησε με τον Παύλο Πολάκη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.


Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο στο πλάι του Μεγάρου, κι ενώ έδινε ανταπόκριση στο ραδιόφωνο ο υπουργός με απειλητικό ύφος απαιτούσε να σβηστούν οι τυχόν ληφθείσες φωτογραφίες, αλλά να ελέγξει και το κινητό της σε περίπτωση που έχει και άλλες φωτογραφίες. Όπως τονίζει η κ. Στεργίου, την ανάγκασε να σβήσει τη φωτογραφία, όπου ο κ. Πολάκης φαινόταν να εισέρχεται στην πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου, που είναι σε δημόσιο χώρο.


Τη στιγμή εκείνη έδινε ανταπόκριση στο ραδιόφωνο, ενώ, ταυτόχρονα, προσπαθούσε να εξηγήσει στον υπουργό πως ο χώρος είναι δημόσιος και πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει έλεγχο στο τηλέφωνό της στην οποία είχα και προσωπικές φωτογραφίες.


Όπως καταγγέλλει στην επιστολή της, ο  κ. Πολάκης ζητούσε την παρέμβαση  των παρόντων αστυνομικών, οι οποίοι παρακολουθούσαν αμήχανα το περιστατικό.


Η δημοσιογράφος δηλώνει σοκαρισμένη και εξηγεί ότι έκρινε σκόπιμη να μην αντιδράσει εν θερμώ, γι αυτό και καθυστέρησε να καταγγείλει το περιστατικό (συνέβη πριν τρεις ημέρες) "από  σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που ήταν σε εξέλιξη, με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και για να μη συνδεθεί η καταγγελία με τις πολιτικές εξελίξεις".