«Όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα πουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρός τους Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη που βρίσκεται σε εξέλιξη, υποκρύπτει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Συμφωνία των Πρεσπών.


Όπως πρόσθεσε, η συμφωνία αυτή είναι και ο μοναδικός λόγος που αποχωρούν από την συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο Π. Καμμένος είπε ότι η Συμφωνία με την ΠΓΔΜ παραβιάζει το Σύνταγμα, επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κατηγορώντας τον ότι «εκχώρησε εθνική κυριαρχία» και κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει την Συμφωνία σε δημοψήφισμα.

Αναφερόμενος στους βουλευτές των ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα και ενδεχομένως αποφασίσουν να διαφοροποιηθούν από την στάση του κόμματοός τους, τους ξεκαθάρισε πως «όσοι ανταλλάξουν την κυβερνητική θέση τους με την ψήφο τους θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ».

Μάλιστα, άφησε ξεκάθαρη αιχμή κατά της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, οι οποίοι απουσιάζουν σε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό. «Μια μέρα σαν την σημερινή», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, «αυτοί οι δύο επέλεξαν να πάρουν το αεροπλάνο και να πάνε στην Κίνα».

Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος απηύθυνε έμμεση προειδοποίηση προς τους βουλευτές του που ενδεχομένως σκέπτονται να βγουν από το «μαντρί», υπενθυμίζοντάς τους πως «από τους 33 βουλευτές που έχουν φύγει μέχρι τώρα από τους ΑΝΕΛ ούτε ένας δεν κατάφερε να εκλεγεί έστω δημοτικός σύμβουλος».

Κατονόμασε βουλευτές, προκάλεσε Μητσοτάκη

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν καταψηφίσουν ή εάν απέχουν από την ψήφο εμπιστοσύνης, ανέφερε ότι ο ίδιος, ο κύριος Κατσίκης και η κυρία Τσαρουχά, θα καταψηφίσουν. Ο Πάνος Καμμένος, είπε πως δεν γνωρίζει τι θα πράξει ο Κώστας Ζουράρις, ενώ απαντώντας και στο στο ενδεχόμενο αποχώρησης βουλευτών από τους ΑΝΕΛ είπε πως έχει «επαφές με άλλους βουλευτές που θα έρθουν κοντά μου».

«Αν ο Μητσοτάκης κάνει τώρα δημόσια δήλωση ότι δέχεται λύση που δεν θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, ότι ποτέ του δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο Μακεδονία , όπως λένε οι βουλευτές του και η αδελφή του, και ότι ακόμη κι αν έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα την καταργήσει δια νόμου, του υπογράφω την πρόταση μομφής, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συνέχισε: «Δυστυχώς όμως ο κ. Μητσοτάκης τις προτάσεις μομφής τις κάνει για να δώσει λύσεις που παραδίδουν τον όρο Μακεδονία κι απ’ ότι ξέρω μάλλον λαμπάδες ανάβει για να μην πέσει στα χέρια του το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών».

«Περιμένω τον κ. Μητσοτάκη να μου φέρει μια πρόταση μομφής με μία δημόσια δήλωσή του ότι εγκαταλείπει τον προσδιορισμό – γεωγραφικό ή άλλον – που θα περιλαμβάνει τον Μακεδονία, τη δημόσια δήλωσή του ότι καμία λύση δεν δοθεί από πλευρά της ΝΔ με τον όρο Μακεδονία και ότι όποια συμφωνία έχει ψηφιστεί θα καταργηθεί δια νόμου, του υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης» επανέλαβε.


Δείτε στο παρακάτω βίντεο (από το 1.22.00 κι έπειτα) τη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου.