Αιχμάλωτη, σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, κρατούσαν νεαρή αλλοδαπή, τέσσερις άνδρες – επίσης αλλοδαποί- και ζητούσαν λύτρα για να την αφήσουν ελεύθερη.



Η γυναίκα είχε περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα δίνοντας αρκετά χρήματα στο κύκλωμα των εμπόρων της ελπίδας… Την παρέλαβαν τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 17, 21, 22 και 33 ετών, οι οποίοι την έφεραν Θεσσαλονίκη, την κλείδωσαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και απαιτούσαν κι άλλα χρήματα για να την αφήσουν ελεύθερη. Είχαν επικοινωνήσει με συγγενείς της και ζητούσαν να τους κατατεθούν, μέσω γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας, επιπλέον χρήματα.


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έμαθαν για την περίπτωση κι έκαναν έφοδο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου βρήκαν την αλλοδαπή και συνέλαβαν τους τέσσερις νεαρούς που είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Εναντίον τους σχημάτισαν δικογραφία για συμμορία, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, εκβίαση, μεταφορά-προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας και παροχή καταλύματος για απόκρυψη εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.


Οι δράστες οδηγούνται, σήμερα, στον εισαγγελέα.