Τι κι αν ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Μπίσεσβαρ στο πρώτο μέρος; Τι κι αν οι γηπεδούχοι έπρεπε να παίζουν φορτωμένοι με κίτρινες από το… 15; Τι κι αν έπαιζε με δέκα στο τέλος; Ο ΠΑΟΚ πέρασε με θρίαμβο από τον Αστέρα –μια έδρα στην οποία δεν είχε γευτεί και πολλές φορές τη χαρά της νίκης.



Ειδικά στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του. Έβγαινε με τρεις και τέσσερις πάσες στην επίθεση, έδειχνε απόλυτος κυρίαρχος κι έχασε ευκαιρίες και για μεγαλύτερο σκορ. Ειδικά στη φάση με το πλασέ του Λημνιού που απομακρύνεται πάνω από τη γραμμή, η τύχη γύρισε την πλάτη στον νεαρό εξτρέμ.


Βέβαια, για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, χρειάστηκε και ο Πασχαλάκης να βάλει το… χέρι του (τρεις φορές). Οι φάσεις του Αστέρα, όμως, ήρθαν μετά την 100% λανθασμένη απόφαση των διαιτητών να ακυρώσουν το κανονικότατο γκολ του Μπίσεσβαρ. Φυσικά και αν δε γινόταν αυτό, η εξέλιξη θα ήταν εντελώς διαφορετική.


Από τους φιλοξενούμενους, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο… Άκπομ. Κι ας μην πέτυχε γκολ. Ο αντικαταστάτης του Πρίγιοβιτς έκανε δεκάδες άλλες δουλειές μέσα στο παιχνίδι. Τον… βοήθησε κι ο Πασχαλάκης στο α μέρος με τις αποκρούσεις του. Όμως κι οι υπόλοιποι πήγαν πολύ καλά.


Στον Αστέρα, στο α μέρος μπορούσε κάποιος να βρει πολλούς διακριθέντες. Όταν, όμως, στο β μέρος ο ΠΑΟΚ έκλεισε τις γραμμές του και ήλεγχε το παιχνίδι, χάθηκαν. Ειδικά στα τελευταία λεπτά, αν και είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα, ειδικά οι αμυντικοί πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό.


Η ταυτότητα του αγώνα:


Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Γκολ: – / 65' Βιεϊρίνια, 69' Μαουρίσιο, 90+2' Τριανταφυλλόπουλος (αυτ.)

Δοκάρια:  16’ Ιγκλέσιας / -


Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας) Βοηθοί: Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (ΕΠΣ Κορινθίας), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτική Αττική) Τέταρτος: Γιώργος Λάμπρου (ΕΠΣ Εύβοιας)

Κίτρινες: 24' Τριανταφυλλόπουλος, 72' Φερνάντεθ, 74' Κυριακόπουλος, 84 Βαλιέντε, 87' Μουνάφο,  /  14' Σάκχοφ, 44' Μπίσεσβαρ, 74' Μάτος, 89' Βιεϊρίνια /

Κόκκινες: – / 79' Μάτος (δεύτερη κίτρινη)


Αστέρας (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (71' Φερνάντεθ), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (87' Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Λέο Ζαμπά (77' Λημνιός), Πέλκας (71' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (86' Τόσκα), Άκπομ.