Άσχημα είναι τα νέα που έρχονται από τη Μάγχη καθώς σταμάτησαν οι προσπάθειες ανεύρεσης του χαμένου αεροπλάνου στο οποίο επέβαινε ο ποδοσφαιριστής Εμιλιάνο Σάλα.Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Γκέρνσι, οι όποιες προσπάθειες έγιναν, απέβησαν άκαρπες και δεν θα συνεχιστούν.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος του λιμανιού του Γκέρνσεϊ, Ντέιβιντ Μπάρκερ, δήλωσε πως είναι πλέον μηδενικές οι πιθανότητες να έχει διασωθεί κάποιος από τους επιβαίνοντες.

Ο παίκτης της Κάρντιφ αναχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας από τη Νάντη, αλλά δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, καθώς το αεροσκάφος που επέβαινε συνετρίβη.

Πριν από μία μέρα, η πρώην κοπέλα του Εμιλιάνο Σάλα, Berenice Schkair σοκαρισμένη από τις εξελίξεις και με ανάρτησή της στο Twitter -την οποία στη συνέχεια «κατέβασε»- ανέφερε πως κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως έχει εξαφανιστεί το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο 28χρονος άσος.

«Δεν πιστεύω ότι είναι ατύχημα αυτό που έχει συμβεί, κάνετε έρευνες στην ποδοσφαιρική μαφία».

«Θέλω να ξυπνήσω και να δω ότι όλα αυτά ήταν απλώς ένας εφιάλτης. Παρακαλώ να γίνει έρευνα επειδή δεν πιστεύω ότι ήταν ατύχημα να μην σταματήσουν οι έρευνες λόγω κακοκαιρίας, από τη στιγμή που έχουν βρεθεί συντρίμμια στο νερό», έγραψε το μοντέλο σε άλλη ανάρτησή της, σύμφωνα με βρετανικά μέσα.  Σε ηχητικά μηνύματα στο Whatsapp, που προορίζονταν για μερικούς στενούς του φίλους, ο 28χρονος ακούγεται ολοένα και πιο ανήσυχος για την κατάσταση του αεροσκάφους του. Την ώρα που ηχογραφούσε τα μηνύματα, ο Εμιλιάνο Σάλα ακούγεται κουρασμένος αλλά αισιόδοξος για το νέο του ξεκίνημα στην Κάρντιφ.

«Πώς τα πάτε παιδιά; Δεν φαντάζεστε πόσο κουρασμένος νιώθω τώρα. Ήμουν στη Νάντη για να τακτοποιήσω κάποιες εκκρεμότητες, και δεν κάθισα λεπτό. Τώρα ταξιδεύω με ένα αεροπλάνο που μοιάζει να διαλύεται στον αέρα. Πηγαίνω στο Κάρντιφ, είναι τρελό, και από αύριο ξεκινάω προπονήσεις με τη νέα μου ομάδα», αναφέρεται στην πρώτη καταγραφή.

Στο επόμενο μήνυμα, ο 28χρονος είναι εμφανώς πιο ανήσυχος: «Τι γίνεται παιδιά, όλα καλά; Αν δεν έχετε νέα μου σε περίπου μιάμιση ώρα, ίσως πρέπει να ενημερώσετε να στείλουν κάποιον να με βρει. Αρχίζω και φοβάμαι».

Ο Σάλα, που είχε ταξιδέψει με το ίδιο αεροπλάνο στη Γαλλία για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της μετακόμισής του, ανησυχούσε για το ταξίδι της επιστροφής με το μικρό Piper Malibu.

Όπως αναφέρει ένας πρώην συμπαίκτης του, ο οποίος συνόδεψε τον Σάλα στο αεροδρόμιο της Νάντης, η διαδρομή προς τη Γαλλία «ήταν άσχημη» και ότι φοβόταν για την ασφάλειά του.

Ακόμα, μία πηγή της «Daily Mail» ανέφερε ότι το εξαθέσιο αεροπλάνο εμφάνιζε τεχνικά προβλήματα πριν το μοιραίο ταξίδι, και ότι τελικά κατάφερε να απογειωθεί μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες.