Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα συνεχίζει να βρίσκεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα δήλωσε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης συγκάλεσε τη σύσκεψη προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί έως αυτή την ώρα, αλλά και να συντονιστούν όλες οι υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες και ημέρες, ιδιαίτερα σε αναμονή των έντονων φαινομένων σε Εύβοια και Βοιωτία. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, 340 εκχιονιστικά, αλατιέρες, γκρέιντερ, φορτωτές και ερπυστριοφόρα, επιχειρούν σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα και θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ο καλός συντονισμός των αντιπεριφερειαρχών, των υπηρεσιακών στελεχών, των χειριστών των μηχανημάτων, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του ΔΕΔΔΗΕ και όλων των λοιπών υπηρεσιών της Περιφέρειας, είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα, παρά το γεγονός ότι είχαν μεγάλη ένταση, διάρκεια και εξελίχθηκαν σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.


«Σε αυτούς τους ανθρώπους θέλω να πω ένα ευχαριστώ από την καρδιά μου, γιατί είχαν απέναντί τους πρωτοφανείς συνθήκες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το βάρος πέφτει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που πρέπει να φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών, πολλές φορές, χωρίς τα απαιτούμενα μέσα. Λειτουργήσαμε ικανοποιητικά γιατί το κάναμε συντονισμένα, μέσα στο πρόβλημα και με άμεσες αποφάσεις. Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης που ζήτησε από όλα τα μέλη του συντονιστικού να έχουν αδιάκοπη επικοινωνία μέχρι να λυθούν τα προβλήματα και στο πιο απομακρυσμένο σπίτι της Στερεάς.