[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Καλαφάτης στη Βουλή: Η συμφωνία των Πρεσπών έχει μαύρες τρύπεςΤέσσερις μεγάλες "μαύρες τρύπες" εντόπισε, στη συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στην τοποθέτησή του στην επιτροπή.


Η πρώτη και πιο επικίνδυνη μαύρη τρύπα αφορά στο συνδυασμό ονόματος, ταυτότητας και γλώσσας. «Δίνει στους Σκοπιανούς το δικαίωμα, όχι μόνο να αυτοαποκαλούνται, αλλά και να λέγονται από όλο τον κόσμο, «Μακεδόνες»… Πρόκειται για μια ανόητη και ακατανόητη παγκόσμια πρωτοτυπία. Παντού στον κόσμο, οι πολίτες ενός κράτους έχουν το όνομα του κράτους τους. Στη Νέα Ζηλανδία, λέγονται Νεοζηλανδοί και στη Βόρειο Κορέα, Βορειοκορεάτες. Σε αντίθεση προς το αυτονόητο, το γειτονικό κράτος θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και οι πολίτες του «Μακεδόνες». Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα από τη στιγμή που αναγνωρίζεται ότι μιλούν «μακεδονική» γλώσσα. Και γίνονται πολύ χειρότερα από τις συνταγματικές τροποποιήσεις και τη ρηματική διακοίνωση των Σκοπιανών. Κι αυτό γιατί αναφέρονται –και μάλιστα δύο φορές-  σε «Μακεδονικό λαό».  Μια από τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους αναφέρει ότι η πολιτεία θα προστατεύει την ιστορική κληρονομιά του «Μακεδονικού λαού» και της «διασποράς του Μακεδονικού λαού» και παράλληλα των άλλων λαών, των Αλβανών, των Τούρκων και των άλλων.  Και η αναφορά αυτή, η αναφορά σε «Μακεδονικό λαό» σε Αλβανούς, Τούρκους και άλλους, δεν αφορά υπηκοότητα, αφορά εθνότητα.»

Η δεύτερη μαύρη τρύπα είναι ότι «το σύνθετο όνομα δεν θα ισχύει erga omnes, δεν θα ισχύει για όλες τις χρήσεις. Πρώτ΄ απ’ όλα η σύνθετη ονομασία δεν θα καλύπτει τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα. Και δεύτερο γιατί η σύνθετη ονομασία θα χρησιμοποιείται από το κράτος και τα όργανά του, αλλά δεν θα εφαρμόζεται από τις ιδιωτικές οντότητες, μεταξύ των οποίων και οι επιχειρήσεις. Η σύνθετη ονομασία αφορά τη χώρα και όχι το λαό.

Τρίτη μαύρη τρύπα, οι εμπορικές ονομασίες, οι επωνυμίες και τα σύμβολα στις δύο χώρες. Αφού ρητά αναφέρεται ότι οι Σκοπιανοί μπορούν να χρησιμοποιούν μακεδονικές επωνυμίες, για ποιόν κτυπά η καμπάνα; Και εδώ εγείρονται σοβαρές ανησυχίες για τον επιχειρηματικό κόσμο της Β. Ελλάδας.

Τέταρτη μαύρη τρύπα η κοινή  επιτροπή η οποία άρχισε να εξετάζει  τα βιβλία μας. «Αποδέχεται, δηλαδή η κυβέρνηση την αξίωση των Σκοπιανών  να ελεγχθεί και η Ελλάδα για αλυτρωτική προπαγάνδα. Και αυτό δεν είναι απλά αδιανόητο. Είναι ανόητο.»​

Τόνισε, ακόμη, τα εξής: «Έφτασε τώρα η κυβέρνηση στο σημείο να ζητά την κύρωση της συμφωνίας, χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς έκαναν  οι Σκοπιανοί με το Σύνταγμά τους. Και ρωτούμε: Γιατί; Τί θέλετε να κρύψετε; Τί θέλουν να κρύψουν οι Σκοπιανοί; Τί παιχνίδι γίνεται στις πλάτες των Ελλήνων;  Η αλλαγή του Συντάγματός τους είναι τμήμα της Συμφωνίας. Και δεν μπορούμε ούτε καν να συζητούμε εάν δεν έχουμε υπόψη μας το πλήρες κείμενο του Συντάγματος, μετά τις αλλαγές που έγιναν».

Και πρόσθεσε: «Λέει ο κ. Υπουργός ότι είναι αλλιώτικη η διαδικασία στα Σκόπια και ότι απλά προσθέτουν στο τέλος του Συντάγματος τις τροποποιήσεις που έγιναν. Ωραία, λοιπόν: Δώστε στη Βουλή το συνταγματικό κείμενο με τις τροπολογίες που ψηφίστηκαν σε εφαρμογή της Συμφωνίας. Αλλιώτικα σταματήστε τη συζήτηση. Δεν μπορεί να ψηφίσει η Βουλή, δεν μπορεί ούτε καν να συζητά η Βουλή χωρίς να έχει πλήρη εικόνα, πλήρη γνώση. Μη προσπαθείτε να δεσμεύσετε τη χώρα συσκοτίζοντας και παραπληροφορώντας.»

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συμφωνίας, τόνισε «Γιατί να ονομάζονται Μακεδόνες οι σφετεριστές και να γινόμαστε χλεύη των διαρρηκτών της ιστορίας μας όλοι εμείς οι πραγματικοί Μακεδόνες; Μην κάνουμε λάθος: Εάν κυρωθεί η Συμφωνία θα ακούμε τους ξένους να λένε “καλωσορίζω το Μακεδόνα Πρωθυπουργό”, και  όχι τον “Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας”»


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]