Ο καιρός σήμερα
Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.


Τα φαινόμενα στα δυτικά και από το βράδυ στα βορειοανατολικά πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ τοπικές ομίχλες θα αναπτυχθούν τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 Μποφόρ.


Αναλυτική πρόγνωση:

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Θερμαϊκό τοπικά έως 6 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κέλσιου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια που πιθανώς το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι τοπικά ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε νότιους στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κέλσιου. στη Δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στέρεα, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στην ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική στέρεα, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα κυρίως στα νοτιά θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και τα νοτιά τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία το απόγευμα από τα δυτικά νότιοι 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα, οι οποίες βαθμιαία στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ 6 με 7 Μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κέλσιου. στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 5 Μποφόρ και μετά το μεσημέρι βαθμιαία 6 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.


Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 23-01-2019


Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, όπου πιθανώς στα δυτικά, βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 Μποφόρ. Σταδιακά από το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Σχόλια