[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Οι αλλαγές που έγιναν στο φετινό Ράλι Ντακάρ

Ξεκίνησε το 41ο Ράλι Ντακάρ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί δέκα ημέρες αργότερα. Ποιες είναι όμως οι σημαντικές αλλαγές που ισχύουν φέτος σε σχέση με την περσινή διοργάνωση;
Για πρώτη φορά στην ιστορία του πιο φημισμένου μαραθώνιου αγώνα των μηχανοκίνητων σπορ, το Ράλι Ντακάρ θα πραγματοποιηθεί εξολοκλήρου σε μία χώρα και πιο συγκεκριμένα στο Περού. Το σύνολο των χιλιομέτρων μέχρι τον τερματισμό ανέρχεται σε περίπου 5.000 χιλιόμετρα, από τα οποία γύρω στις 3.000 χιλιόμετρα αφορούν τις Ειδικές Διαδρομές.

Περίπου το 70% των διαδρομών διασχίζει ερήμους, ενώ και το 2018 το πρώτο κομμάτι του Ντακάρ στο Περού ήταν το δυσκολότερο του αγώνα.

Στη δεύτερη Ειδική Διαδρομή θα ξεκινήσουν πρώτα τα αυτοκίνητα και όχι οι μοτοσικλέτες, όπως συνηθίζεται στο Ράλι Ντακάρ, κάτι που βρίσκει σύμφωνους τους αναβάτες, καθώς τα ίχνη των προπορευόμενων αυτοκινήτων διευκολύνουν τον προσανατολισμό τους.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η όγδοη Ειδική Διαδρομή, η επωνομαζόμενη «Super Ica». Εδώ θα ξεκινήσουν μαζί οι δέκα γρηγορότερες μοτοσικλέτες, τα δέκα γρηγορότερα αυτοκίνητα και τα πέντε γρηγορότερα φορτηγά της προηγούμενης ημέρας, οπότε προβλέπεται πραγματικός πανικός!

Θα υπάρξει επίσης μία μαραθώνια Ειδική Διαδρομή διάρκειας δύο ημερών πριν το…ρεπό για τους αγωνιζόμενους στις 12 Ιανουαρίου. Σε μία από τις Ειδικές Διαδρομές θα απαγορεύεται, να βοηθήσουν οι μηχανικοί της ομάδας τους οδηγούς τους, ωστόσο επιτρέπεται αλληλοβοήθεια μεταξύ των αγωνιζόμενων οδηγών!

Για πρώτη φορά, προσφέρεται μία δεύτερη ευκαιρία στους οδηγούς, που θα εγκαταλείψουν στο πρώτο μέρος του Ράλι Ντακάρ. Εφόσον λοιπόν μπορούν να επισκευάσουν τα οχήματά τους, έχουν το δικαίωμα να ξαναμπούν στο ράλι μετά το ρεπό της 12ης Ιανουαρίου και να συμμετέχουν στο τελικό σκέλος σε έναν δικό τους αγώνα με ξεχωριστή βαθμολογία.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο καιρός σήμερα

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]