Διαχέεται, σε άλλους παραταξιακούς χώρους, η κεντροαριστερά, στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η πλήρης απουσία μιας ισχυρής προσωπικότητας έχει ανοίξει την πόρτα της εξόδου και οι υποψήφιοι φεύγουν, πλέον, δεξιά κι αριστερά.



Εκτός από την Καλυψώ Γούλα, που αποφάσισε να μην κατέβει, τελικά, ως υποψήφια δήμαρχος με την Πρωτοβουλία και, επίσης, να παραιτηθεί από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, διαρροές υπάρχουν παντού.


Ο Σπύρος Πέγκας, αντιδήμαρχος Τουρισμού στη διοίκηση Μπουτάρη συζήτησε, σήμερα, σε καφέ της Θεσσαλονίκης “για το μέλλον της πόλης” με τον υποψήφιο δήμαρχο της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Ταχιάο.


Η Κατερίνα Νοτοπούλου κάνει προσπάθειες συγκέντρωσης του χώρου –χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Σήμερα συνέφαγε με τρεις αντιδημάρχους της Πρωτοβουλίας του Γιάννη Μπουτάρη, τους Θανάση Παπά, Πέτρο Λεκάκη και Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη.


Πληροφορίες θέλουν την Έλλη Χρυσίδου, αντιδήμαρχο Πολιτισμού της “Πρωτοβουλίας” να έχει, ήδη, συζητήσει με τον Σπύρο Βούγια.


Η κίνηση Νοτοπούλου είναι, σαφώς, μια σοβαρή προσπάθεια να συγκεντρωθεί υπό τον ΣΥΡΙΖΑ ο χώρος της κεντροαριστεράς –όπως, εξάλλου, έχει διαμηνύσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αναμένεται ότι, στις επόμενες ημέρες, θα γίνει μια προσπάθεια πόλωσης της κατάστασης που, σαφώς, ευνοεί την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, με τη γνωστή στρατηγική του “ή εμείς, ή η μαυρίλα”. Αξιοσημείωτο είναι ότι η προσπάθεια της κ. Νοτοπούλου φαίνεται να ΄χει στόχο νέους ανθρώπους, ώστε να μπορεί να “χτίσει” κάτι σε βάθος χρόνου.


Για αρκετούς, πάντως, στο χώρο της κεντροαριστεράς, μείζον θέμα είναι το τι θα κάνει ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ως πρόσφατα από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της “κίνησης των έξι”, ο οποίος αποχώρησε από αυτήν, όπως είχε κάνει, εξάλλου, πριν δύο χρόνια, από την “Πρωτοβουλία” του Γιάννη Μπουτάρη. Ο Παν. Αβραμόπουλος είναι ο έμπειρος πολιτικός του χώρου της κεντροαριστεράς, που γνωρίζει και πώς λειτουργεί ένας δήμος και πώς λειτουργούν οι προεκλογικές συμμαχίες και είναι σίγουρο πως κάθε δημοτική κίνηση θα τον ήθελε στους κόλπους της.


Γεγονός είναι ένα: Η “Πρωτοβουλία”, όπως είχε πει και ένας από τους πρώτους που την εγκατέλειψαν “έχει πεθάνει”.


Στη φωτογραφία αρχείου παλιές, ευτυχισμένες στιγμές…