Σε αρκετούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης τα σχολεία θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019, κλειστά -για προληπτικούς λόγους.


Αναλυτικά:


Στο δήμο Ωραιοκάστρου  τα σχολεία θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ και αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Στο δήμο Θερμαϊκού  τα σχολεία θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που θα ανοίξουν ταυτόχρονα με τα σχολεία. ΑΝΟΙΚΤΟΙ, ωστόσο, θα παραμείνουν αύριο όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου.

Ο Δήμος Βόλβης ανακοινώνει ότι λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΕΣ όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Στο δήμο Λακγαδά  τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου.  Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ και αύριο Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019. Οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Στο δήμο Νεάπολης Συκεών θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα σχολεία στη Δημοτική Κοινότητα Πεύκων. Αντίθετα, τα σχολεία στις Δημοτικές Κοινότητες Νεάπολης, Συκεών και Αγίου Παύλου, θα λειτουργήσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Η κατάσταση στο δήμο Θέρμης είναι... μεικτή: ΚΛΕΙΣΤΑ  θα παραμείνουν,  αύριο Τετάρτη 9/1,  τα σχολεία της Περιστεράς, του Κ. Σχολαρίου, της Καρδίας, του Πλαγιαρίου και του Τριλόφου με απόφαση δημάρχου.  ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Θέρμης. ΑΝΟΙΚΤΟ θα είναι το 2ο ΓΕΛ Μίκρας και τα υπόλοιπα σχολεία  στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης, δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν.Ρύσιο, και Βασιλικών δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή.


Μεικτή κατάσταση και στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη: ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος ΕΚΤΟΣ του Λυκείου Πανοράματος όπου διαπιστώθηκε σήμερα βλάβη στο σύστημα υδροδότησης και θα παραμείνει σε αναστολή για αύριο Τετάρτη 9/1 για την αποκατάσταση της βλάβης για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Επίσης ΚΛΕΙΣΤΑ για προληπτικούς λόγους θα παραμείνουν και τα σχολεία που στεγάζονται στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώθηκεότι λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, ΚΛΕΙΣΤΟ θα παραμείνει και αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.  Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ από σήμερα Τρίτη 8 Ιανουαρίου.

Αντίθετα:

Στο δήμο Θεσσαλονίκης τα σχολεία θα λειτουργήσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν, όπως και σήμερα, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία του Δήμου Παύλου Μελά.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του Δήμου Δέλτα θα λειτουργήσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ από την Τετάρτη 9/1/2019.

Χωρίς κανένα πρόβλημα ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ από σήμερα Τρίτη και θα λειτουργήσουν κι αύριο Τετάρτη, παιδικοί-βρεφικοί σταθμοί και σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Αυτό διαπιστώθηκε μάλιστα και με επιτόπιο πρωινό έλεγχο τον οποίο πραγματοποίησε ο ίδιος ο Δήμαρχος σε σχολεία του δήμου.

Ως αυτήν την ώρα (20.30) δεν έχει εκδοθεί ανακοίνωση για το τι θα γίνει με τα σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς.