Την τραβάει την κόντρα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και δίνει , έτσι, πάτημα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να ικανοποιήσει το εσωκομματικό ακροατήριό του και να τον πετάξει, στον επόμενο μετασχηματισμό σαν την τρίχα από το ζυμάρι.



Ο πόλεμος δηλώσεων με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών άρχισε, ως γνωστόν, χθες. Στο πρώτο του τουιτάρισμα απειλούσε ότι δεν θα δεχτεί «τετελεσμένα για το εθνικό θέμα».

Ο Νίκος Κοτζιάς, απάντησε με συνέντευξή του στο Νews247: Σε αυτήν αναφέρει ότι «o κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του». «Δεν θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος», τόνισε.

«Η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς.

Σήμερα, δόθηκε απάντηση με νέο τουίτ του κ. Καμμένου:

«Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν….», ανάρτησε.  Μάλιστα, έγραψε με νόημα ότι «οι ΑΝΕΛ δεν εκβιάζονται».

Ο κ. Τζανακόπουλος από την πλευρά του, σχολιάζοντας τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι η συμφωνία των Πρεσπών, με βάση τις εκπεφρασμένες θέσεις όλων επί του θέματος, είναι δεδομένο ότι συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητά του ότι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και προοδευτικοί βουλευτές «δεν θα αφήσουν αυτή την ιστορική ευκαιρία αναξιοποίητη» και τόνισε πως η Συμφωνία επιλύει με ισορροπημένο, δίκαιο και επωφελή τρόπο τα ζητήματα και σχολιάζει σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ, ότι «σκόρπισε στους πέντε ανέμους όλη τη διαστρεβλωτική επιχειρηματολογία της Ν.Δ. και όλες τις ψευδοερμηνείες της ακροδεξιάς ομάδας υπό τον κύριο Σαμαρά και τον κύριο Γεωργιάδη που καθοδηγεί τον κύριο Μητσοτάκη».

Στο χορό κι ο Τσίπρας!

Στο χορό των δηλώσεων αναγκάστηκε ( ; ) να μπει κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τη Σαμοθράκη όπου παραβρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων. «Εντός της χώρας ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα», δήλωσε.

Κύκλοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι ο κ. Καμμένος βρίσκεται, ουσιαστικά, εκτός κυβέρνησης και είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Επιμένουν ότι η απομάκρυνση Καμμένου θα γίνει για ουσιαστικούς λόγους "κι όχι για να ικανοποιηθούν οι σύντροφοι" και υπογραμμίζουν πως "αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση χάνει την απαιτούμενη πλειοψηφία"!

Την Τετάρτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ αύριο Δευτέρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σίγουρο ότι θα ΄χουμε εξελίξεις.