Στα 300 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην Καστοριά!

Ολοένα κι αυξάνονται τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας που καταγράφονται στο Κέντρο Υγείας του 'Αργους Ορεστικού  και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ τα πρώτα κρούσματα άρχισαν να καταγράφονται από το περασμένο Σάββατο 26/01/2019. Συνολικά, έως και σήμερα το μεσημέρι είχαν καταγραφεί περισσότερα από 300 κρούσματα!

Πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κλινική εικόνα των ασθενών χαρακτηρίζεται από εμετούς, διάρροιες και κοιλιακό άλγος ενώ ο εργαστηριακός έλεγχος για Salmonella spp. και Shigella spp. ήταν αρνητικός.
Να σημειωθεί πως αναμένονται τα αποτελέσματα του ιολογικού ελέγχου δειγμάτων κοπράνων και από την αρχική διερεύνηση δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο κοινό γεύμα, δραστηριότητα ή άλλος κοινός παράγοντας ή κοινή έκθεση στην οποία να μπορούν να αποδοθούν τα κρούσματα.

Όπως εξηγεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, που δηλώνει ότι παρακολουθεί… “με ενδιαφέρον” την κατάσταση, με τα έως τώρα δεδομένα δεν μπορεί να αποκλειστεί η υδατογενής πηγή της επιδημίας ενώ παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων νερού που εστάλησαν στο ΠΕΔΥ Θεσσαλίας.

Σχόλια