Να γίνει με πλειοψηφία 180 βουλευτών η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ζητά με ψήφισμά του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το ψήφισμα:
"Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, συντασσόμενο με το από 17.6.2018 ψήφισμα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνει ειδικότερα ότι:

Στα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική συνεννόηση, υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθύνης. Δεν επιτρέπονται λαϊκισμοί και μισές αλήθειες ούτε  μπορούν να γίνουν ανεκτές πολιτικές ή άλλες μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η συμφωνία αφορά όλους τους Έλληνες και πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική αποδοχή και να εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Για να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά της στον χρόνο δεν μπορεί να στηρίζεται σε οριακές πλειοψηφίες. Πρέπει ιδιαίτερα να ληφθούν υπόψη οι δικαιολογημένες ενστάσεις ως προς την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικότητας και γλώσσας. Για τους παραπάνω λόγους, προτείνεται η ψήφιση του σχετικού νόμου, που θα κυρώνει τη συμφωνία, να γίνει με πλειοψηφία 180 βουλευτών".