Χάρτινα «αστέρια ευχής», καθένα από τα οποία θα βοηθήσει την πραγματοποίηση μιας επιθυμίας παιδιού που πάσχει από σοβαρή και απειλητική για τη ζωή του ασθένεια, θα σήμερα, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, στις 2 μ.μ., το χριστουγεννιάτικο δένδρο στο φουαγιέ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 Σε συνεργασία με το Make a Wish (Κάνε-μια-Ευχή Ελλάδος), το Πανεπιστήμιο θα δώσει επιπλέον νόημα στο φετινό στολισμό του δένδρου, με μια πρωτοβουλία η οποία θα προσφέρει χαρά και χαμόγελο σε παιδιά και στις οικογένειές τους, που τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων δίνουν το δικό τους, δύσκολο, αγώνα.

Στη γιορτή, εκτός από την πατροπαράδοτη ανταλλαγή ευχών, τα νόστιμα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες που θα προσφερθούν, μέσα από το πρόγραμμα «Αστέρι ευχής», με μια δωρεά 2 ευρώ οι παρευρισκόμενοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν ένα χάρτινο αστέρι και να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Πανεπιστημίου. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν να πραγματοποιηθούν μικρές και μεγάλες ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, αγοράζοντας προϊόντα από το χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα διοργανώσει το Make a Wish στον ίδιο χώρο.

Την εκδήλωση θα συνοδεύσει το χορωδιακό σύνολο του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης με ερμηνεία από παραδοσιακά κάλαντα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και spirituals. Τη χορωδία διδάσκει και διευθύνει η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΤMET Άννα-Μαρία Ρεντζεπέρη- Τσώνου. Στο πιάνο θα συνοδεύει η Ελπίδα Τσάμη. Σολίστ η Άντρια Προκοπά.