"Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνία λέει στους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ: «φύγετε» και μας καλεί να προχωρήσουμε μπροστά. Να τελειώσει η παρακμή και να πάει η Ελλάδα μπροστά", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.



Και πρόσθεσε: "Σήμερα μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς. Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Δεν θα τους απογοητεύσουμε".

Είπε, ακόμη, ότι "μπαίνουμε σ' αυτή την εκλογική χρονιά στην οποία θα κριθεί το μέλλον της χώρας για δεκαετίας, ενωμένοι όσο ποτέ" και υπογράμμισε: «Γνωρίζουμε τα λάθη μας γι' αυτό τολμάμε και αλλάζουμε. Στόχος μας ένα καλύτερο αύριο. Εκλογικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές. Γιατί μισούν την μεσαία τάξη. Θέλω να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γι'αυτά που κάνει, αλλά και γι'αυτά που πιστεύει».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό: «Ο κ.Τσίπρας διάλεξε την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου με μια φθηνή λογική αντιπερισπασμού. Ας με ακούσει καλά πριν απευθυνθεί στους Μακεδόνες. Ο κ. Τσίπρας δίχασε. Δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει εθνική συναίνεση. Είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Και σήμερα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειονότητας του λαού», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύνθημα του Συνεδρίου, όπως είπε, είναι το «Ελλάδα μπορούμε» και σήμερα το σύνθημα του συνεδρίου μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. "Με την ΝΔ στην κυβέρνηση θα τα καταφέρουμε για να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων καλύτερες. Σε έναν κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα δεν επιτρέπεται να είμαστε από την μεριά αυτών που μένουν πίσω. Η Ελλάδα ήταν πάντα με την σωστή πλευρά της ιστορίας» , ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρος για το θέμα του υποκατώτατου μισθού: «Δεσμεύομαι να καταργηθεί άμεσα ο υποκατώτατος μισθός», ανέφερε, βάζοντας στόχο ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 703 ευρώ.

"Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ" υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα. Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω»

Υπάρχει ανάγκη αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, ανέφερε. «Δεσμεύομαι για στήριξη των νέων ζευγαριών από τη γέννηση του πρώτου παιδιού και θα χορηγείται επίδομα 20000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται, σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια. Θα επαναφέρουμε τα επιδόματα που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.