Με επιστολή του, που στάλθηκε στα ΜΜΕ από το email του... Μάκη Κυριζίδη, επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Θετικά", έκανε γνωστή την αποχώηρή του από τους "Εντάξει" του Στ. Καλαφάτη, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ράπτης.


Ο κ. Ράπτης είναι ο δεύτερος σύμβουλος της παράταξης που ακολουθεί τον κ. Κυριζίδη στην πορεία του, μετά την Στέλλα Αβραμίδου.

Στην επιστολή του, προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, ο κ. Ράπτης αναφέρει τα εξής:


"Κυρία Πρόεδρε 
  Με την παρούσα δηλώνω, ενώπιον σας, ενώπιον του Δημοτικού 
Συμβουλίου και ενώπιον των πολιτών που με τίμησαν με την ψήφο τους, την ανεξαρτητοποίησή μου από τον συνδυασμό "εντάξει".  
  Προβαίνω σε αυτή την πράξη έχοντας πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της απόφασής μου, διότι: 
 Ο συνδυασμός με τον οποίο εκλέχτηκα στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, δεν θα συμμετέχει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ευχαριστώ τον Σταύρο Καλαφάτη και τους «Εντάξει» για την συνεργασία. 
 Θεωρώ ότι είναι έντιμο από μέρους μου να προβώ σε αυτή τη δημόσια δήλωση και να καταστήσω φανερή σε όλους την απόφασή μου να ταχθώ, ανεπιφύλαχτα, στο πλευρό του Μάκη Κυριζίδη, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ ως προσωπικότητα ικανότατη, με τόλμη και θάρρος να ηγηθεί μιας νέας, θετικής και ελπιδοφόρας προσπάθειας, για τον Δήμο, για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. 
 Οι νέες ανάγκες της εποχής απαιτούν από όλους μας καθαρή στάση, πολιτική γενναιότητα και επίμονη προσπάθεια για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη μας".

Αναμένεται, πλέον, η παραίτηση του κ. Ράπτη από τις επιτροπές του δήμου, θέσεις τις οποίες κατείχε ως τώρα ως μέλος της παράταξης των "Εντάξει".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι της παράταξης των "Εντάξει" και ο επικεφαλής τους, πληροφορήθηκαν το γεγονός από τα ΜΜΕ. 

H φωτογραφία του κ. Ράπτη με τον Σταύρο Καλαφάτη είναι από την ονομαστική εορτή του πρώτου, τον Οκτώβριο του 2010. Πίσω από τους δύο πρώην συνοδοιπόρους εικονίζεται ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός.