Στα χρόνια της παρουσίας τους στον πάγκο της Λίβερπουλ, κατάφερε να φτάσει σε τρεις τελικούς, στο League Cup το 2016, στο Europa League το 2016 και ως αποκορύφωμα στο Champions League το 2018.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Και μπορεί ακόμη να μην έχει κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, ήδη όμως έχει κατακτήσει τις καρδιές όλων στο «Άνφιλντ». Οι φίλαθλοι τον λατρεύουν και σε κάθε ματς τον κάνουν να καταλάβει πως… ποτέ δεν θα περπατά μόνος του!
Όμως υπάρχει και η απέναντι πλευρά, εκείνη της σκληρής τακτικής. Ο Γερμανός με τον ορθολογισμό που τον διέπει, δε απέφυγε την απάντηση στην ερώτηση που του έγινε από το BBC για την κατά καιρούς σκληρή κριτική που έχει δεχθεί. Στον πάγκο της Λίβερπουλ από τον Οκτώβριο του 2015 χωρίς τίτλο. Και ολοι γνωρίζουμε τι σημαίνει πρωτάθλημα για τους reds. «Δεν έχω κερδίσει κάτι άρα υπάρχει αλήθεια σε αυτά που λέγονται. Μέχρι το 2022 που λήγει το συμβόλαιο υπάρχει ακόμα καιρός. Όλα είναι καλά προς το παρόν αλλά λένε «ο Κλοπ δεν έχει κερδίσει κάτι». Ακόμα όμως και αν κερδίσουμε κάτι θα λένε τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να φύγει. Αλλά όσο όλα είναι τέλεια εδώ δεν θα πάω πουθενά» σχολίασε ο Γερμανός κόουτς.
Πάντως όλα δείχνουν σωστά προς το παρών, με την ομάδα να είναι στην κορυφή και να δείχνει έτοιμη για την επιστροφή στον θώκο της πρωταθλήτριας Αγγλίας.
Με ένα ιδιαίτερο προσωπικό στιλ, με παρουσιαστικό που θυμίζει καθηγητή της αγγλικής λογοτεχνίας σε προοδευτικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αλλά και με ξαφνικές «εκρήξεις» κατά την διάρκεια του αγώνα, που θυμίζουν οπαδό σε εξέδρα επαρχιακής ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα, ο 51χρονος Γερμανός είναι ένα κράμα διανοούμενου μποέμ και «μπαλαδόφατσας»! Για αυτό άλλωστε δεν αποφεύγει να απαντήσει και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις, αλλά και να ξαφνιάσει, με τις επισκέψεις του, έτσι ξαφνικά σε πάμπ του Λίβερπουλ όπου αποθεώνεται από τους οπαδούς της ομάδας.