«Ο Τουρισμός ως εμπειρία ζωής. Σύγχρονη Στρατηγική Ανάπτυξης του Τουρισμού», είναι το Στρατηγικό Σχέδιο  Ανάπτυξης του Δήμου Βόλβης.

Τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του για την τουριστική ανάπτυξη του, πρόκειται να παρουσιάσει ο Δήμος Βόλβης το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα «Καλυβιώτης», στον Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ειδικοί εισηγητές, θα αναπτύξουν θέματα για τον τουρισμό, όπως η τουριστική επιχειρηματικότητα, το ψηφιακό marketing και η ελκυστικότητα ενός προορισμού στους επισκέπτες και τους τουριστικούς πράκτορες.

 Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 11.00, με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα και ειδικές παρεμβάσεις από την πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης - αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρο Θάνο.

Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Βόλβης από τον διευθύνοντα σύμβουλο to the point Δημήτρη Κατσαντώνη και οι εισηγήσεις του πρόεδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη, του κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γρηγόρη Ζαρωτιάδη και της επικοινωνιολόγου Ρόζας Εδιάρογλου. Συντονιστής της ημερίδας, που διεξάγεται από τον δήμο Βόλβης με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, θα είναι ο δημοσιογράφος τουρισμού Σάκης Παπαδόπουλος.