Για πρώτη φορά συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών και εργαζομένων με αίτημα την καλυτέρευση των δημόσιων συγκοινωνιών απο τον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιηθεί αύριο 15 Δεκεμβρίου .
 Αυτή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι μόνο η αρχή καθώς ήδη έχουν αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις τους.

Εργαζόμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι , απευθύνουν κάλεσμα σε όλους του Θεσσαλονικείς που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση στο Άγαλμα Βενιζέλου για πιο ανθρώπινες συγκοινωνίες.

 Η μεγάλη διαδικτυακή ανταπόκριση στο κάλεσμα «Η Κατάσταση με τον ΟΑΣΘ Δεν Πάει Άλλο»  βγάζει  στους δρόμους της πόλης τους πόλιτες το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 12:00μ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

 «Μόνο με τη φυσική μας παρουσία και την περαιτέρω οργάνωση των κινητοποιήσεών μας μπορούμε να πετύχουμε ανθρώπινη, ασφαλή, φθηνή αστική συγκοινωνία στην πόλη» αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

«Η πολιτική του ΟΑΣΘ και των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, ανεξαρτήτως συγκοινωνιακού μοντέλου είτε με κρατικά επιδοτούμενο ιδιωτικό οργανισμό, είτε με κρατικοποιημένο που μετακυλύει το κόστος λειτουργίας στο λαό, μας έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν. Είναι, άλλωστε, κομμάτι της συνολικότερης ασκούμενης πολιτικής να στερούν από τον εργαζόμενο, τον άνεργο και τον νέο στοιχειώδη δικαιώματα (περίθαλψη, ασφάλιση, εργασία) και να μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Πόσο πίσω πια;»

• Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές!
• Ασφαλής μετακίνηση! - Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!
• Φθηνές συγκοινωνίες - Καμιά αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων!
• Δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, ανέργους, συνταξιούχους, και εργαζομένους στον χώρο δουλειάς.


Φωτογραφίες:Θωμαή Χρηστίδου