Σε «φονέα γιγάντων» και δη των δύο «αιώνιων» εξελίχθηκε ο ΟΦΗ στο εφετινό πρωτάθλημα, καθώς μετά τον Ολυμπιακό επιβλήθηκε και του Παναθηναϊκού, στις μοναδικές νίκες του έως τώρα στη Super League!
 

Οι Κρήτες επιβλήθηκαν των «πρασίνων» με 3-1 (5΄ Δεληγιαννίδης, 40΄ Πλατέλλας, 60΄ Κοροβέσης - 36΄ Κάτσε) στο «Θ. Βαρδινογιάννης» και πήραν ανάσα ενόψει της συνέχειας, καθώς έφτασαν στους 11 βαθμούς και βρέθηκαν στο +4 από τον προτελευταίο Λεβαδειακό, ενώ ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 19.

Ο ΟΦΗ πριν από την αναμέτρηση ήξερε ότι το τρίποντο αποτελούσε μονόδρομο στη μάχη που κάνει για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Για αυτό και οι Κρητικοί μπήκαν με το "μαχαίρι στα δόντια". Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου κέρδισαν τις περισσότερες μάχες στη διάρκεια της αναμέτρησης. Έμπαιναν πιο δυνατά στις φάσεις και έδειξαν να θέλουν περισσότερο από τους αντιπάλους τους το παιχνίδι.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"
Γκολ: 5' Δεληγιαννίδης, 40' Πλατέλλας, 60' Κοροβέσης/36' Κάτσε

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας) Βοηθοί:Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας) 4ος: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
Κίτρινες: 9' Πλατέλλας/17' Μακέντα, 56' Μαυρομάτης, 62' Ινσούα, 84' Κολοβέτσιος
Κόκκινες:

Οι συνθέσεις

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Νάστος, Μεγιάδο (91' Μιχόγεβιτς), Κυριακίδης, Πλατέλας (85' Κουτσιανικούλης), Σασί (72' Παπαστεριανός), Βουό.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (83' Στάικος), Χατζηγιοβάνης, Ινσούα (63' Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (62' Καμπετσής), Μπουζούκης, Μακέντα.