Το αγωνιστικό κομμάτι είναι το λιγότερο που μπορεί να σημειώσουμε, καθώς η δύναμη του ΠΑΟΚ εκεί δεν αμφισβητείται από κανέναν λογικό άνθρωπο του ποδοσφαίρου, ενώ έχει αποδειχθεί περίτρανα εντός των αγωνιστικών χώρων πώς είναι η καλύτερη ομάδα.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Και μην μου πεί κανείς για την φάση του Βιερίνια στην Λαμία; Σε αυτή την περίπτωση θα εχει εσκεμμένα παραλείψει τις δυο φάσεις που είναι πιο σημαντικές κατά την άποψη μου. Αναφέρομαι βέβαια στην λανθασμένη αποβολή του Κάνιας και στην μη αποβολή του Μπαράλες . Από το 46′ και μετά δηλαδή ο διαιτητής βλέπει μόνο Λαμία. Και πολύ σωστά επίσης η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέστειλε επιστολή στη ΟΥΕΦΑ, στην οποία αναφέρεται στην σκληρή προπαγάνδα που επιχειρεί να παρουσιάσει τον ΠΑΟΚ ως ευνοημένο στο ελληνικό πρωτάθλημα από τις διαιτητικές αποφάσεις. Παράλληλα έστειλε και οπτικοακουστικό υλικό στα υψηλά κλιμάκια της UEFA, με όλες τις αποφάσεις που έχουν αλλοιώσει τον βαθμολογικό πίνακα, υπέρ των ανταγωνιστών του.

Κινήσεις έξυπνης στρατηγικής θα πω εγώ, αλλά πέρα από αυτό το τομέα υπάρχει και το αγωνιστικό. Στις τελευταίες νίκες του ο ΠΑΟΚ βασίστηκε περισσότερο στο ταλέντο κάποιων παικτών του (στην ποδοσφαιρική τους κλάση δηλαδή) και λιγότερο στην ομαδική προσπάθεια.


Φυσικά όλες οι ομάδες διανύουν μια αγωνιστική κρίση, αλλά, η ομάδα του Λουτσέκσου αρχής γενομένης από το ματς με τη Λάρισα, να δείξει το καλό της πρόσωπο, αυτό δηλαδή που πέρσι αναγνωρίστηκε από όλους. Να παίξει μπάλα εν ολίγοις και να κλείσει τα στόματα των αμφισβητιών του.

Σαφώς και η ομάδα πρέπει να γίνει καλύτερη, να βγάλει αυτοματισμούς, και να επαναφέρει την φρεσκάδα και την θέληση που είχε δείξει καθολη την διάρκεια της σεζόν, αλλά και στα προκριματικά του τσαμπιονς λίγκ, φέτος. Σε μια εποχή που ο ΠΑΟΚ διαθέτει μακράν την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, θα πρέπει να απαντήσει σε όλη αυτή την ενορχηστρωμένη επίθεση που του γίνεται, με ποδόσφαιρο. Καλό ποδόσφαιρο. Φυσικά και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά και το θέαμα, είναι στοιχείο μιας μεγάλης και υποψήφιας πρωταθλήτριας ομάδας.

Η Λάρισα είναι μια καλή ομάδα, άλλα πολύ μακριά απο το επίπεδο του ΠΑΟΚ. Μπροστά στο κόσμο του, ο «Δικέφαλος» δεν πρέπει απλά α κερδίσει. Πρέπει να παίξει ποδόσφαιρο, να περάσει με άνεση το εμπόδιο των Θεσσαλών και να διατηρήσει και τη διαφορά που έχει από τους διώκτες του.


ΣΣ1

Σωστός ο Γιώργος Σαββίδης, για την τοποθέτηση του αναφορικά με τις μεταγραφές. «Πρώτα οι δικοί μας παίκτες και μετά οι μεταγραφές». Πολύ ορθή τοποθέτηση.