Μετά από 29 χρόνια, η Λίβερπουλ  δείχνει ότι μόνο εάν «αυτοκτονήσει» θα χάσει το πρωτάθλημα, μετά από μία ακόμη πειστικότατη εμφάνιση που έκανε επί της Άρσεναλ,
την οποία διέλυσε με 5-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 20ής αγωνιστικής της Premier League.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Τρίτη σεζόν του Γιούργκεν Κλοπ στο «Ανφιλντ». Η αξία του αδιαμφισβήτητη, πριν καν πάει στην Αγγλία. Ωστόσο, από μόνη της η αξία  δεν εγγυάται την επιτυχία. Είναι μεν απαραίτητο συστατικό για το τελικό μείγμα, αλλά χρειάζεται να επιδράσουν αρμονικά ένα σωρό ακόμα στοιχεία.
Οι αριθμοί πάντως δικαιώνουν τον ιδιο και το μεγάλο του στόχο. Στην 3η του σεζόν, ανέβασε την Μάιντς στην Μπουντεσλίγκα. Στην 3η του σεζόν στην Ντόρτμουντ πήρε το πρωτάθλημα. Και τώρα, στην 3η του σεζόν στη Λίβερπουλ, παρουσιάζει μια τόσο πειστική ομάδα, με ποιότητα και -προπάντων- ισορροπία πρωταθλητισμού. Αυτό δεν αμφισβητείται ακόμη και από τους αντιπάλους του. Οι φιλόσοφοι του αθλητισμού  λένε πως «η επίθεση παίρνει τους αγώνες και η άμυνα τους τίτλους». Και η Λίβερπουλ το επιβεβαιώνει με την πορεία της φέτος.
Πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ για τον άξονα, από τον άσο ως την αντίπαλη περιοχή. Και η απόσβεση τάχιστη με το αήττητο! Το γκολ της Αρσεναλ (με το οποίο προηγήθηκε μόλις για τρία λεπτά) ήταν το τρίτο που δέχονται οι γηπεδούχοι στο Ανφιλντ σε 10 ματς και συνολικά το όγδοο σε 20 στην Premier. Στο πιο σκληρό πρωτάθλημα της γης δηλαδή.
Κι όταν έχεις πλάνο, πίστη, ηρεμία και εμπιστοσύνη στις ικανότητες, και προπονηταρά τότε  έρχεται και  το πρωτάθλημα.  Στην Αγγλία πάντως σημειώνουν με βεβαιότητα πώς πρόκειται για τη χρονιά της Λίβερπουλ που είναι πιο ώριμη από ποτέ,  αυτές τις τρεις δεκαετίες,  προκειμένου να μην γκρεμίσει ό,τι χτίζει και να επανακαταλάβει το θρόνο. Είναι πλήρης, είναι έτοιμη. Και το κυριότερο από όλα είναι πώς έχει υπομονή και πάει βήμα - βήμα προς τον ποθούμενο στόχο!
Από όποια πλευρά και αν το δεις, είναι ίσως η πρώτη φορά που η Λίβερπουλ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ τα τελευταία 29 χρόνια για να πει «επέστρεψα», εκεί απ’ όπου έφυγε το 1990. Είναι ίσως η πρώτη φορά που εχει σοβαρότητα εντός αγωνιστικού χώρου και δεν κάνει τα λάθη που έκανε αυτά τα 2 χρόνια. Και σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο ο Κλόπ, που έχτισε την ομάδα..