Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν αναρχικοί, οι οποίοι ήταν κλειδωμένοι στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και στη Φιλοσοφική, οι οποίοι δεν είχαν σκοπό να κάνουν πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, αλλά να ρημάξουν.


Τα άτομα αυτά δεν βγήκαν να πάνε στην Καμάρα, όπου ήταν προγραμματισμένη να γίνει συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, αλλά παρέμειναν στους χώρους του ΑΠΘ κι από εκεί εξαπέλυαν επιθέσεις με μολότοφ, κροτίδες και ρουκέτες κατά των αστυνομικών.  Πυρπόλησαν κάδους και έστησαν οδοφράγματα.

Οι δυνάμεις των ΜAT απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στο εργοτάξιο του μετρό στο Συντριβάνι. Από την φωτιά κάηκαν τα γραφεία, το κουβούκλιο ασφαλείας και άλλα μηχανήματα, που βρίσκονταν στον χώρο.

Η κυκλοφορία διακόπηκε εδώ και ώρες στην Εγνατία οδό.

Επεισόδια και στην Αθήνα

Μάχες αναρχικών και αστυνομικών σημειώνονται και στα Εξάρχεια, στην Αθήνα. Οι αντιεξουσιαστές έστησαν ε οδοφράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Σπύρου Τρικούπη.

Η πορεία για τον Γρηγορόπουλο ξεκίνησε από τα Προπύλαια περίπου στις εξίμισι το απόγευμα. Την ίδια ώρα, τα επεισόδια στα Εξάρχεια συνεχίζονταν.

Κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα, στην Αθήνα, έγιναν συνολικά 24 προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως τώρα, στη Θεσσαλονίκη, έχει γίνει μία προσαγωγή.