Ζέρβας: Προσωρινές λύσεις, μόνιμα προβλήματα για τη σχολική στέγη
Συνάντηση με τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων του 5ουΓενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, είχε σήμερα το μεσημέρι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Η ταλαιπωρία των μαθητών ξεκίνησε το 2013, όταν και μεταφέρθηκαν σε λυόμενες εγκαταστάσεις εξαιτίας προβλήματος στατικότητας του κτιρίου στην οδό Κριεζώτου.

Παρά τις συνεχείς εξαγγελίες του δήμου, η μελέτη στατικότητας φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί το 2019 και η αποκατάστασή του το 2022 με 2023.

"Η διοικητική αβελτηρία και οι ολιγωρίες των αρμοδίων έχουν μετατρέψει ένα πρόβλημα σχολικής στέγης σε υπερδεκαετή γόρδιο δεσμό. Οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν τα μαθήματα τους στοιβαγμένοι σε προκατασκευασμένες αίθουσες που δεν επαρκούν, με τους γονείς μάλιστα να πληρώνουν από την τσέπη τους πολλά από τα λειτουργικά κόστη των kibo. Επιπλέον, δεν υπάρχουν στο χώρο οι στοιχειώδεις υποδομές που πλαισιώνουν μία εκπαιδευτική διαδικασία (βοηθητικές αίθουσες, βρύσες, τουαλέτες) και εγείρεται ζήτημα ασφάλειας καθώς η περίφραξη του προαύλιου χώρου είναι ανεπαρκής", σημειώνει σε ανακοίνωση του ο κ. Ζέρβας.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων υπενθύμισαν στον κ. Ζέρβα πως προκρίνει ως προσωρινή μεταβατική λύση, την παραμονή του σχολείου στον υπάρχοντα χώρο, αλλά με ορισμένες καίριες προϋποθέσεις που θα βελτιώνουν αισθητά την καθημερινότητα. «Το ζήτημα της σχολικής στέγης είναι προτεραιότητά μου. Είναι απαράδεκτο γεγονός η διδασκαλία σε kibo και λυόμενα για διάστημα ετών. Παρόλα αυτά, συντάσσομαι με το αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά του σχολείου και θα ασχοληθώ επισταμένως με την βελτίωση των υποδομών εκεί» τόνισε στους εκπροσώπους του συλλόγου.

«Ένα ιστορικό σχολείο, στο οποίο φοίτησαν σημαντικές προσωπικότητες και χιλιάδες συμπολιτών μας έχει αυτή την τύχη στη Θεσσαλονίκη του 2018. Σε κάθε περίπτωση η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας δεν μπορεί να έχει τα παιδιά της σε kibo αντί κανονικών σχολείων» δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Σχόλια